avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 154 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Intrebare despre contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Intrebare despre contract de munca

Buna ziua . Fiul s-a angajat la un restaorant in data de 18 iulie , de atunci lucreaza cate 13 -14v ore pe zi in afara duminicilor . ieri a primit un contract individual de munca in care scrie ca lucreaza 4 ore pe zi cu 525 leu pe luna , realitatea fiind ca lucreaza 14 ore pe zi cu 9 mil pe luna . A dorit sa ceara explicatii patronului , dar acesta i-a spus clar ca daca nu este multumit cu contractul poate sa plece . INTREBARE- ce pot face in aceasta situatie pt a demasca patronul ? Cu acest salariu de nimic oare va avea punctaj la pensie ? multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:11, 6 Septembrie 2015
Buna ziua!
Poate sa faca o sesizare la Inspectoratul Teritorial de Munca in care sa relateze aceasta situatie. Este foarte probabil sa urmeze un control la firma.
Succes!
Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.

Puteti transmite petitia dumneavoastra catre Inspectia Muncii prin:
Email: comunicare@inspectiamuncii.ro
Fax: (021) 302 70 64
Posta: Str. Matei Voievod nr. 14, sector 2, Bucuresti, 021451

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ore suplimentare idanytzy idanytzy buna ziua sunt angajat la o la care nu se platesc orele suplimentare si nici nu beneficiez de zile libere cum se procedeaza in acest caz? (vezi toată discuția)
Contractul de munca Liliana_Mariana Liliana_Mariana -cum pot proceda daca angajatorul nu respecta conditiile de munca? (vezi toată discuția)
Nerespectarea programului de munca pulag pulag In cazul in care un angajat constata ca nu-i sunt respectate drepturile privind timpul de munca este recomandata/obligatory informarea angajatorului privind ... (vezi toată discuția)