avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... recuperare Timbru de mediu
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

recuperare Timbru de mediu

Buna ziua!
Ce trebuie facut pt. recuperarea Timbrului de mediu?
Multumim!
Cel mai recent răspuns: AdaVictoria , utilizator 12:09, 11 Septembrie 2015
[ link extern ]

Art. 12 din ordonanta nr. 40/2015
(1) Contribuabilii care au achitat taxă specială pentru autoturisme şi autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule sau taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, potrivit reglementărilor legale în vigoare la momentul înmatriculării, pot solicita restituirea acesteia prin cerere adresată organului fiscal competent, în termenul de prescripţie prevăzut de Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

(9) Restituirea sumelor prevăzute la alin. (1) se face de către organul fiscal competent, de la bugetul Fondului pentru mediu sau bugetul de stat, după caz, din contul de venituri bugetare în care a fost încasată suma în contul bancar indicat de către solicitant prin cererea sa de restituire."
Actiune in instanta . Taxele anterioare se restituie pe cale administrativa .
In TB se resping toate actiunile de acest gen. Cunoasteti vreo sentinta de admitere?
MULTUMESC FRUMOS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare taxa de mediu SimonaGologan SimonaGologan Buna seara Am recuperat taxa de mediu platita in noiembrie 2008, in octombrie 2013, anul trecut in februarie am data in judecata Administratia Financiara ... (vezi toată discuția)
Timbru de mediu Robert.G. Robert.G. Am cumparat o masina în 2015 și am plătit timbrul de mediu.Fostul proprietar plătise și el o taxă de poluare sau de prima inmatriculare pe care a ... (vezi toată discuția)
Recuperare timbru mediu maraalexandrescu maraalexandrescu Buna ziua! Am inteles ca sumele achitate in bzza oug 9/2013 se recupereaza in intregime in temeiul og 40/2015, doar prin cerere adresata finantelor . Oare e ... (vezi toată discuția)