avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu medical

Daca in perioada concediului medical intervine un deces.Intrerupe concediul medical , sau nu ?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: gluten , utilizator 14:10, 9 Septembrie 2015
1. Din Codul muncii:

Art. 56
(1) Contractul individual de munca existent inceteaza de drept:

a) la data decesului salariatului sau al angajatorului persoana fizica, precum si in cazul dizolvarii angajatorului persoana juridica, de la data la care angajatorul si-a incetat existenta conform legii;
...

2. Nemaifiind salariat incepand cu data decesului se va intrerupe concediul medical.
Art.49 c.mun.
...
(5) De fiecare data cand in timpul perioadei de suspendare a contractului intervine o cauza de incetare de drept a contractului individual de munca, cauza de incetare de drept prevaleaza.
multumesc
dar,in cazul in care un salariat este in concediu medical si o ruda de gr.I decedeaza,mai bebeficiaza de zile libere platite ?
Zilele libere platite in cazul unor evenimente deosebite se pot lua si dupa terminarea concediului medical. Sens in care , ar trebui vazute prevederile Reg.Intern cu privire la acordarea acestora.
multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu laura6 laura6 Buna ziua! Este legal sa se incheie un contract pe perioada determinata daca angajatul respectiv este in concediu medical (vezi toată discuția)
Concediere angajat in cic in caz de dizolvare societate onna onna Buna ziua, Va rog sa ma ajutati intr-o situatie: angajatorul a fost radiat la ONRC in luna august, mai exista un contract individual de munca fiind suspendat ... (vezi toată discuția)
Contract de munca pe perioada determinata Mesesan Mesesan As dori sa stiu daca pot desface un contract individual de munca pe perioada determinata, daca persoana a prezentat certificat medical- cod 14, concediu ... (vezi toată discuția)