avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 381 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... lovire
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

lovire

ce sanse am sa castig un proces cu daune morale pentru lovire si alte violente fara zile de spitalizare? mentionez ca la savarsirea faptei au fost martori. Va multunesc!
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 18:54, 8 Septembrie 2015
Depuneti intai plangere prealabila.
depun plangere dar am vreo sansa sau pierd timpul?
Nu cunosc situatia de fapt, sa pot face aprecieri.

Depuneti plangere prealabila.


Plângerea prealabilă

Art. 295. -

(1) Punerea în mişcare a acţiunii penale se face numai la plângerea prealabilă a persoanei vătămate, în cazul infracţiunilor pentru care legea prevede că este necesară o astfel de plângere.

(2) Plângerea prealabilă se adresează organului de cercetare penală sau procurorului, potrivit legii.

(3) Dispoziţiile art. 289 alin. (1) – (6) şi (8) se aplică în mod corespunzător. urmărire penală, Secţiunea a 2-a.Plângerea prealabilă, art. 295 – 298.

Termenul de introducere a plângerii prealabile

Art. 296. -

(1) Plângerea prealabilă trebuie să fie introdusă în termen de 3 luni din ziua în care persoana vătămată a aflat despre săvârşirea faptei.

(2) Când persoana vătămată este un minor sau un incapabil, termenul de 3 luni curge de la data când persoana îndreptăţită a reclama a aflat despre săvârşirea faptei.

(3) În cazul în care plângerea prealabilă este formulată împotriva reprezentantului legal al acestora, termenul menţionat curge de la data numirii unui alt reprezentant legal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vatamare corporala - sanse de castig Talibanu Talibanu am primit o bata in cap, scot certificatu medicolegal, si doresc sa ma judec cu cn ma lovit, credeti ca am castig de cauza? cum se procedeaza, (vezi toată discuția)
Cod de procedurã penalã - temei de drept plangere penala puscasMarin puscasMarin Noul Cod de procedură penală. Întrebarea mea este: în temeiul cărui art din Cpp se depune o plângere penală (în vechiul cod era în temeiul art 221) ... (vezi toată discuția)
Agresiune ionel74 ionel74 Buna ziua, am avut si eu un incident in care am fost provocat de catre un cunoscut si discutia a degenerart in bataie in care el a iesit putin sifonat si a ... (vezi toată discuția)