avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Legat de prima de vacanta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Legat de prima de vacanta

legat de prima de vacanta e suficienta deciza administrator sau trebuie modificat si regulamentul intern ?
suma maxima e de 1050 leix 6 salarii, adica 6300 lei sub forma de PRIMA -premiu in bani la PRIVAT .
stiti alte noutati ?
Ultima modificare: Marți, 8 Septembrie 2015
olden, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:44, 10 Septembrie 2015
Prevederea legala respectiva se refera la voucherele de vacanta si nu la prima de vacanata.
Hotararea Guvernului nr. 614/2015 privind modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr. 215/2009 pentru aprobarea Normelor metodologice privind acordarea voucherelor de vacanta a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 591 din 6 august 2015

face referire " la PRIVAT se pot da prime sau vouchere " la bugetari nu .
Ultima modificare: Miercuri, 9 Septembrie 2015
olden, utilizator
OUG 8/2009 prevede valoarea maxima pentru vouchere - în limita a 6 salarii de bază minime brute pe ţară garantate în plată.- , nu si pentru primele de vacanta.
PRÍMĂ1, prime, s. f. 1. Sumă de bani acordată cuiva peste salariul de bază ca recompensă pentru calitatea deosebită a muncii depuse; premiu (acordat în sistemul de salarizare).

"Reglementarile in vigoare stabilesc ca angajatorii care incadreaza personal prin incheierea unui contract individual de munca, precum si institutiile publice, indiferent de sistemul de finantare si subordonare, inclusiv cele care se finanteaza integral din venituri proprii, vor acorda angajatilor prime de vacanta numai sub forma voucherelor de vacanta.

De partea cealalta, angajatorii din mediul privat vor putea acorda angajatilor proprii prime sau vouchere de vacanta, cu ocazia plecarii in concediul de odihna, in functie de sumele prevazute in bugetele de venituri si cheltuieli aprobate. Acordarea primelor sau voucherelor de vacanta va fi stabilita de comun acord cu sindicatele si va fi mentionata in mod obligatoriu in contractele colective de munca aplicabile la nivel de unitate.

Atentie: In continuare, voucherele de vacanta se acorda in limitele sumelor prevazute cu aceasta destinatie in bugetul de stat sau, dupa caz, in bugetele locale, pentru unitatile din domeniul bugetar, si in limitele sumelor prevazute cu aceasta destinatie in bugetul de venituri si cheltuieli aprobat, potrivit legii, pentru celelalte categorii de angajatori.

Legea mai stabileste ca voucherele de vacanta sunt suportate integral de angajator, iar sumele corespunzatoare voucherelor acordate de acesta sunt deductibile la calculul impozitului pe profit."
Ultima modificare: Miercuri, 9 Septembrie 2015
olden, utilizator
Decat sa faceti copy-paste de pe anumite articole, vedeti mai bine OUG 8/2009 si postati care este textul de lege care se refera la valoarea primelor de vacanta.

Incercati pe viitor sa nu mai modificati mesajul postat anterior daca ati primit raspuns.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Septembrie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Prima de concediu dancucasiana dancucasiana As avea o nelamurire cu noua lege cu primele de concediu,sotul meu lucreaza la apa-canal,adica la stat,ar beneficia de vocherul de vacanta,adica sunt obligati ... (vezi toată discuția)
Vouchere de vacanta LIA VRANCEANU LIA VRANCEANU Buna ziua. Va rog , daca poate cineva sa ma lamureasca , deoarece eu nu prea mai inteleg nimic . S-au aprobat , de catre Guvern , normele de aplicare a legii ... (vezi toată discuția)
Prime/vouchere de vacanta alisaelena alisaelena Buna ziua, O societate comerciala poate acorda prime de vacanta salariatilor? Daca da, in ce conditii? Tot ce am gasit pana acum este: - faptul ca acestea ... (vezi toată discuția)