avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Agresiune fizica
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Agresiune fizica

Buna ziua,
Ma numesc Marius si am urmatoarea problema: in data de 6 sept. anul curent am fost cu iubita mea la mare, in constanta la niste amici, am iesit seara in club unde am consumat amandoi bauturi alcoolice, ne-am intors si de aici au inceput problemele.

Ea era intr-o stare destul de avansata de ebrietate, am ajuns usor usor la discutii contradictorii dupa care eu reprosandu-i ca vreau sa incetam relatia a inceput sa sara cu pumnii pe mine, eu m-am aparat, am impins-o si i-am dat cateva palme, ea continua sa tipe, sa injure si sa loveasca foarte dur (eu nu am dat cu pumnii, picioarele sau obiecte).

Intre timp a sunat la politie, am dat pe loc fiecare aceeasi declaratie (ca x a inceput si fiecare s-a aparat).

Acum din ce am inteles ca ea vrea sa continue cu plangerea, problema e ca ea nu are nicio dovada (nu avea urme vizibile, martori ...etc) cum ca a fost mai mult decat o cearta, eu am martori inclusiv pe domnii politisti care i-au si zis ca nu imi pot face mie nimic pe loc pentru ca e intreaga, nu are rani, urme de agresiune...etc, inclusiv pe cei care mai erau in casa.

Eu m-am ales cu buza sparta si un deget tumefiat plus un telefon spart, mi-am scos preventiv certificat medico-legal in caz ca are intentii de a continua.
Eu m-am oferit chiar de fata cu politistii sa ii dau bani sa se duca acasa (ea vroia sa fie transportata de politisti la gara, acestia fiind usor amuzati), deci nu am avut intentii rele.

Acum vine intrebarea, daca ea cat a ajuns de la C-ta la Buc sau a doua zi s-a dat cu capul de pereti, si-a facut rani ... etc, pot folosi martorii (politistii si cei care erau in apartament) sa demonstrez ca era "intreaga" cand a plecat ?

Persoana in cauza a avut interventii la psihiatru in trecut, am si o discutie personala recenta in care ea zice ca nu isi mai suporta starile si sa cautam un psihiatru bun sa se trateze.

In caz ca se continua, pot folosi toate acestea ca probe ?
Am nevoie de avocat ?
Daca a scos doar un certificat de la un medic al ei (toata lumea are pile peste tot) are insemnatate ?
Ce consecinte pot fi asupra mea ?


Multumesc !
Marius
Bună ziua,
În primul rând trebuie să se depună o plângere penală împotriva dvs. În funcție de zilele de îngrijiri medicale stabilite în certificatul medico-legal se va face încadrarea juridică a faptei și abia atunci știți pengtru ce faptă sunteți reclamat. În primul rând beneficiați de prezumția de nevinovăție, adică organele de poliție trebuie să dovedească că a-ți săvârșit fapta pentru care sunteți acuzat și nu dvs. trebuie să dovediți că sunteți nevinovat. Binențeles că puteți să propuneți să fie audiați martorii pe care îi doriți dvs. pentru a dovedi că iubita dvs. nu prezenta leziuni traumatice când a părăsit locuința. Iubita dvs. poate să depună plângere în termen de 3 luni de la data săvârșirii faptei conform Codului Penal
Am inteles, si cum aflu daca a depus plangere si ce scrie in ea ? Primesc citatie acasa ? Daca da, dupa cat timp de la depunerea plangerii ?
Am ridicat certificatul de la IML, am scris pe el 4-5 zile de ingrijiri, ma pot apara cu acest certificat? constituie o proba la un eventual dosar ?
Puteti depune si dvs plangere penala impotriva ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penal sau nu? bataie in strada kessh kessh la data de 19.12.2009,eu impreuna cu un prieten am participat la o bataie de strada contra 3 persoane.in urma altercatiei am fost luati de politisti si ... (vezi toată discuția)
Imi poate face dosar penal sau nu? Alex.o Alex.o Buna ziua ,ma aflu momentan intr-o situatie cam ciudata si as dori un raspuns din partea dumneavoastra. Am avut o altercatie acum o saptamana cu un coleg de ... (vezi toată discuția)
Bataie sultanoiu ionela sultanoiu ionela daca cineva a dat un pumn lu taicasu, acesta cei poate face? poate sa faca plangere penala ptr vatamare corporala? (vezi toată discuția)