avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 205 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Contabilitate pfa
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Contabilitate pfa

Am o nelamurire legata de registrul de incasari si plati.Am infiintat de curand PFA-ul si inca nu am avut incasari. Am in schimb cateva cheltuieli facute din banii personali, cheltuieli de constituire, stampila, etc. Cum procedez? Le trec din start la plati sau astept pana am incasari si pe urma trec platile? Sau fac o dispozitie de incasare cu imprumut si pe urma trec platile si ulterior cand vor fi incasari imi restitui imprumutul?
Am emis o factura si urmeaza sa o incasez prin banca. Iarasi cum trebuie procedat? Am inteles ca facturile nu se inregistreaza in registru ci doar incasarile. Dar in situatia in care incasez prin banca ce trebuie trecut in registru , suma care o sa apara in extrasul de cont la incasari? Dar daca o sa ridic bani din banca de la caserie ii mai trec inca o data?

Va rog sa ma ajutati ca nu stiu cum trebuie procedat?
Cel mai recent răspuns: 60cornelia , utilizator 10:51, 11 Octombrie 2011
Salut,
Am facut a greseala, introducand chitantele de impozit si de asigurare de sanatate in registrul jurnal de incasari si plati. Cum procedez in continuare, este de ajuns sa trag peste cu o linie si cum numerotez in continuare operatiunile - refolosind cele doua numere sau nu.
Va multumesc anticipat pentru ajutor!
buna,
administratorul unei pfa are incasari in banca de la clientii sai , scoate banii din banca in scop personal , cum inregistrez aceste sume in rstituire asociat????este nevoie sa atasez la dosar chitantele de la bancomat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Registru jurnal de incasari si plati mihaelatanasactb mihaelatanasactb Registrul de incasari si plati este obligatoriu de completat de mana sau poate fi generat cu un program de ctb in partida simpla,iar pe cel cumparat de la ... (vezi toată discuția)
Contabilitate intreprindere individuala iubiritza iubiritza buna ziua, am infiintat o II, profil confectionare si vanzare in piete targuri a bijuteriilor hand made. urmatorul pas este sa invat cum anume trebuie sa tin ... (vezi toată discuția)
Registru jurnal incasari plari si registru jurnal felisana felisana Buna ziua! Referitor la inregistrarea RJIP si registru inventar la organul fiscal teritorial, imi puteti spune si mie exact cam ce compartiment se ocupa cu ... (vezi toată discuția)