avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionare

Am 12 ani de grupa 1 si 4 ani de grupa 2.La ce varsta pot iesi la pensie?Fac 58 ani in noiembrie anul acesta.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 14:19, 14 Septembrie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
1. Pentru un barbat de vartsa dvs. varsta standar de pensionare este de 65 de ani, stagiul complet de cotizare este de 35 de ani iar stagiul minim de cotizare este de 15 ani.

2. - Pentru cei 12 ani lucrati in gr. I de munca (in procent de 100%) se reduce varsta standard de pensionare cu 6 ani si se adauga la stagiul de cotizare 6 ani.
- Pentru cei 4 ani lucrati in gr. a II-a de muncanu se reduce varsta standard de pensionare.

3. Puteti solicita pensie pentru limita de varsta la 59 de ani daca aveti un stagiu de cotizare realizat de 35 de ani (inclusiv cei 6 ani suplimentari pentru gr. I de munca).
Referitor la subiectul PENSIONARE:Am stagiul de cotizare de 33 ani(inclusiv 2 ani de cresterea copilului).Daca cei 2 ani nu sunt cotizanti,deci 31 ani.Dar daca am 12 ani grupa 1atuncise mai adauga 6 ani.Gresesc?
Se adauga inca 6 ani.
Daca cu acestia feceti 35,atunci - limita de varsta la 59 de ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia limită de vârstă siminaaneta siminaaneta Bună ziua Sunt născut la data de 16.12.1955 şi am lucrat 8 ani şi 5 luni în grupa I-a de muncă şi 12 ani şi 3 luni în grupa a II-a în procent de ... (vezi toată discuția)
Pensie Iunian Iunian Nascut 1952 9 ani grupa 1 9 ani grupa 2 noua ani fara grupa = 27 Facultate 5 ani Armata 9 luni Cind se iese la pensie ? (vezi toată discuția)
Data pensionarii vasile2705 vasile2705 Buna ziua.Am 39 de ani in campul muncii dintre care 23 in grupa II.As dori sa stiu cand ar trebui sa ma pot pensiona.Mentionez ca sunt nascut pe ... (vezi toată discuția)