avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... In cat timp se poate cere instantei aplicarea amenzii ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

In cat timp se poate cere instantei aplicarea amenzii prevazute la art. 24, alin. 2 din Legea 554/2004 a contenciosului administrativ?

In cat timp se poate cere instsantei de contencios aplicarea amenzii pentru neexecutarea hotararii prevazute la art.24 alin.2 din Legea 554/2004 a contenciosului ?

Multumesc !
Cel mai recent răspuns: LuchianSeb , utilizator 14:15, 19 Septembrie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
Asta stiu si eu. Nu doream sa stiu dupa cat timp pot cere aplicarea amenzii ci doresc sa stiu in cel mult cat timp pot sa cer aplicarea amenzii ?
La mine problema este ca hotararea a fost pronuntata acum 6 ani si nu a fost executata inca.
Prin urmare sunt interesat sa stiu daca s-a prescris ori nu dreptul meu de a cere aplicarea amenzii.
Precizez si ca hotararea nu mi-a fost comunicata niciodata de instanta, dar probabil ca i-a fost candva comunicata unuia dintre cei 150 de reclamanti cati am fost.

Multumesc inca o data.

Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Septembrie 2015
LuchianSeb, utilizator
Art. 24 din Legea nr. 554/2004 reglementează o procedură specială de executare a hotărârii.

Întrucât Legea nr. 554/2004 nu prevede un termen, puteați să vă adresați instanței de executare în termenul de prescripție prevăzut la art. 706 Cod procedură civilă.

Potrivit art. 707, alin. (1) Cod procedură civilă, prescripţia nu operează de plin drept, ci numai la cererea persoanei interesate. Asta înseamnă că instanța nu mai poate invoca din oficiu excepția prescripției. Doar partea poate să o invoce și poate să o invoce doar prin întâmpinare. Încercați să vă adresați instanței de executare, poate că instituția nu știe asta.
Ar fii o solutie si asta. Va multumesc pentru sfat !
Colegii au angajat un avocat si au inceput executarea silita printr-un executor si pana la urma am acceptat si eu sa semnez contractul cu avocatul. Sper sa fie bine.
Așa cum vă spuneam mai sus, art. 24 din Legea nr. 554/2004 reglementează o procedură specială de executare a hotărârii pronunțate de o instanță de contencios administrativ. Fiind o normă specială, ea se aplică înaintea normei generale.

Executorul judecătoresc nu are nicio competență în această materie iar dispozițiile Codului de procedură civilă privitoare la executarea silită se aplică numai în măsura în care Legea nr. 554/2004 nu prevede. Executarea siltă astfel începută va fi foarte ușor de contestat și de desființat. Asta trebuia să o știe să să v-o spună avocatul . Îmi pare rău, însă părerea mea este aceea că ați aruncat banii pe fereastră.

Alte discuții în legătură

Procedura executarii silite in materia contenciosului MorriganCrows MorriganCrows Buna ziua, In privinta executarii hotararilor [b]definitive[/b] Legea contenciosului prevede ca executarea acestora se face potrivit art. 24 (1), respectiv ... (vezi toată discuția)
Punerea în aplicare a unei hotãrâri judecãtoreºti pronunþate de instanþa de contencios administrativ adrianef adrianef Am castig de cauza pe un litigiu in contencios administrativ - anulare act administrativ. La data de 1 dec sa zicem expira termenul legal de 15 zile in care ... (vezi toată discuția)
Iccj. hotararile instantei de contencios administrativ sunt executorii de drept Roland Mindrila Roland Mindrila Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au apreciat (în cuprinsul Deciziei nr. 1080 din 23 februarile 2011 pronunţată în recurs de Secţia ... (vezi toată discuția)