avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Schimbare culoare casa, locuinta personala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Schimbare culoare casa, locuinta personala

Buna ziua!

Am achizitionat o locuinta intr-un triplex si as dori sa schimb culoarea la casa. Este necesara vreo autorizatie de constructie pentru acest lucru? Daca da, ce documente sunt necesare pentru emiterea acesteia si catre cine trebuie sa ma adresez?

Mentionez ca locuinta este situata intr-un cartier relativ nou in afara orasului si nu face parte din patrimoniu sau alte categorii.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Vladimir1 , utilizator 12:58, 13 Septembrie 2015
Conform Legii constructiilor 50/1991, modificata în anul 2008, se pot executa fara autorizatie urmatoarele interventii sau lucrari care nu modifica structura de rezistenta si/sau aspectul arhitectural al constructiilor:

– reparatii la împrejurimi, acoperisuri, învelitori sau terase, atunci când nu se schimba forma acestora si materialele din care sunt executate

– reparatii si înlocuiri de tâmplarie interioara si exterioara, daca se pastreaza forma, dimensiunile golurilor si tâmplariei. În acest caz este permisa schimbarea materialelor din care sunt realizate lucrarile respective, cu exceptia cladirilor monumente-istorice

-reparatii si înlocuiri de sobe de încalzit

– zugraveli si vopsitorii interioare

– zugraveli si vopsitorii exterioare, dar numai daca nu se modifica elementele de fatada si culorile cladirilor

– interventii la instalatiile interioare, la bransamentele si racordurile exterioare constructiilor, montarea sistemelor locale de încalzire si de preparare a apei calde menajere cu cazane omologate

– reparatii si înlocuiri ale pardoselilor

– lucrari de întretinere a cailor de comunicatie si la instalatiile aferente

– lucrari de constructii funerare subterane si supraterane, cu avizul administratiei cimitirului

Pentru demolarea unui perete, construirea unui balcon sau pentru schimbarea destinatiei locuintei, autorizatia de construire este obligatorie. Efectuarea unor lucrari care afecteaza structura de rezistenta a cladirii si pun în pericol viata oamenilor poate atrage amenzi si închisoare.

Anveloparea blocului

Lucrarile de reaparatii sau de înlocuire a finisajelor interioare si exterioare, tencuielile, placajele, lucrarile de reabilitare energetica a anvelopei blocurilor si acoperisurilor le puteti executa fara autorizatie de construire.

În cazul anveloparii acoperisului conditia esentiala este sa nu schimbati sistemul constructiv al acestuia (terasa, sarpanta). Ziarul Click! a relatat pe larg în editia sa din 6 aprilie (vezi facsimil) ce presupun lucrarile de anvelopare a cladirilor de locuit, care este beneficiul acestora si cine asigura finantarea.

Reparatii acoperis

Reparatiile pe care le efectuati la acoperisul casei, fara a schimba forma acestuia si materialele din care este executat, nu necesita autorizatie de construire. Acelasi lucru este valabil în cazul teraselor de la bloc.
Conform punctului: "zugraveli si vopsitorii exterioare, dar numai daca nu se modifica elementele de fatada si culorile cladirilor", nu am voie fara autorizatie.

In acest caz ce acte ar fi necesare pentru obtinerea autorizatiei si catre ce autoritate ar trebui sa ma indrept?

Daca s-ar face lucrarea de revopsire cu alta culoare diferita de cea initiala, fara autorizatie, care ar fi riscul?

Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pentru ce fel de lucrari imi sunt necesare autorizatii de la primarie? camelia petre camelia petre firma la care lucrez urmeaza sa execute lucrari de reparatii la demisol.imi sunt necesare aprobari de la primarie pt aceste lucrari?dc da ce fel de autorizatii ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de constructie ghe_19 ghe_19 as dori sa ma informati si pe mine in legatura cu o constructie...pentru o casa de vacanta daca trebuie autorizatie ...sau pentru ce maxim de mp nu trebuie ... (vezi toată discuția)
Cod de clasificare mijloc fix NNorbert NNorbert Buna ziua In interiorul halei de productie am facut din productia proprie un birou mic pentru gestionar. Biroul este din tamplarie ... (vezi toată discuția)