avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ore suplimentare festive triplu plătite
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ore suplimentare festive triplu plătite

aceste ore suplimentare dacă sunt festive ,cel puțin la cfr sunt plătite triplu adică o data pt că sunt festive(adică se plătește dublu) și apoi în cazul în care sunt și suplimentare se mai plătesc încă o data ,știu că se plătesc ,dar întrebarea e cum se calculează sau dacă stie cineva legea care le reglementează ?
Cel mai recent răspuns: sexu , utilizator 15:42, 23 Octombrie 2015
1. Munca suplimentara se compenseaza prin ore libere platite in urmatoarele 60 de zile calendaristice dupa efectuarea acesteia, iar in caz contrar va fi platita salariatului prin adaugarea unui spor la salariu corespunzator duratei acesteia de cel.putin de 75% din salariul de baza.
(art.122 C.mun.)

2. Munca in zilele de sarbatoare legala in care nu se lucreaza se compenseaza cu timp liber corespunzator in urmatoarele 30 de zile.
In cazul in care, din motive justificate, nu se acorda zile libere, salariatii beneficiaza, pentru munca prestata in zilele de sarbatoare legala, de un spor la salariul de baza ce nu poate fi mai mic de 100% din salariul de baza corespunzator muncii prestate in programul normal de lucru.
(art.142 c.mun.)
nu a-ți înțeles nouă ne plătesc aceste ore suplimentare dacă sunt festive adică dacă în luna respectivă ultimele zile din lună sunt sâmbătă sau duminică și eu lucrez și fac 20 de ore de muncă pt acele 20 de ore voi primii 20 de ore libere pt că sunt festive și voi primii și bani pt cele 20 de ore asta in cazul în care cele 20 de ore sunt peste norma de lucru (adică suplimentare ) ,dar nu știu care e legea care reglementează acest fapt pt că eu am impresia că mi-au fost tăiate 10 ore din luna august ,și aș vrea un temei legal atât
Daca in legistie nu exista notiunea de ore festive, atunci de unde sa vi se spuna textul de lege referitor la acestea.
da orele lucrate sâmbăta și duminica și în sărbători legale cum se numesc ?
munca prestata in zile de sambata si duminica = munca prestata in zilele de repaus saptamanal, iar pentru cealalta situatie munca prestata in zilele de sarbatoare legala

Alte discuții în legătură

Plata ore sarbatori legale maria_2012 maria_2012 Buna seara. Care este diferenta intre orele suplimentare si cele \\"festive\\"? Efectuez serviciu de ture 12/24 , adica lucrez sambata, duminica si alte ... (vezi toată discuția)
ore supimentare efectuate simbata si duminica dijmarescu dijmarescu Buna ziua, Am urmatoarea situatie. Un salariat a efectuat in luna decembrie 8 ore suplimentare simbata si 8 ore de Craciun. In luna ianuarie, dupa ... (vezi toată discuția)
se platesc sau nu, orele efectuate sambata, duminica? swamerra swamerra Decizia 1415/2009 a Curtii Constitutionale se refera si la orele efectuate in zilele nelucratoare sau, exclusiv la \"orele suplimentare\"?? art. 20 din ... (vezi toată discuția)