avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Validare poprire
Discuție deschisă în Executare silită

Validare poprire

Am primit o citatie si la obiectul dosarului scrie :validare poprire ce presupune ?
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 14:31, 24 Septembrie 2015
Ca sa intelegem va rog sa ne dati cateva amanunte.
De unde ati primit citatia? In ce calitate sunteti citat? Aveti vreun credit neachitat sau aveti restante la asociatia de proprieatri si ati fost dat in judecata?
Cititi pe citatie si vedeti instanta, nr. dosarului, calitatea, reclamantul...
Art. 789
Validarea popririi
(1) Dacă terţul poprit nu îşi îndeplineşte obligaţiile ce îi revin pentru efectuarea popririi, inclusiv în cazul în care, în loc să consemneze suma urmăribilă, a liberat-o debitorului poprit, creditorul urmăritor, debitorul sau executorul judecătoresc, în termen de cel mult o lună de la data când terţul poprit trebuia să consemneze sau să plătească suma urmăribilă, poate sesiza instanţa de executare, în vederea validării popririi.

Detalii: [ link extern ]

asa ca ori sunteti tert poprit (terţ poprit, persoană fizică sau juridică ce datorează o sumă de bani debitorului urmărit şi de la care creditorul poate obţine direct plata creanţei sale pe calea popririi ) , ori sunteti creditor si tertul poprit nu si-a respectat obligatia de a retine din banii ce ii datora debitorului dvs si ati cerut ( dvs sau executorul) validarea popririi.
Am primit citatia de la tribunal in calitate tertpoprit intr-un proces cu asociatia de proprietari avind o datorie la intretinere.Care este procedura in continuare,la ce sa ma astept (restanta nu este mare ) ? Va multumesc !
Este posibil ca dvs sa aveti o datorie fata de debitorul penru care asociatia de proprietari a deschis un dosar de executare. Astfel executorul judectoresc v-a comunicat o dresa de poprire prin care erati obligat sa platiti suma datorata debitorului. Intrucat dvs nu v-ati conformat adresei de poprire crediorul sau executorul a sesizat instanta de executare in vederea validarii popririi
Ultima modificare: Miercuri, 23 Septembrie 2015
Consilier Juridic, Consilier juridic
REMUS70 a scris:
Am primit citatia de la tribunal in calitate tertpoprit intr-un proces cu asociatia de proprietari avind o datorie la intretinere.

Va rugam sa dati cateva amanunte dar vad ca nu vreti. Poate va ajuta intrebarile suplimentare.
Aveti restante catre asociatie?
Cine este reclamantul in acest proces?
Cine a fost dat in judecata de asociatie?
Ce a hotarat instanta de fond, judecatoria unde a avut loc procesul cu asociatia?
Ce legatura aveti dumneavoastra cu asociatia sau cu restantierul?

Alte discuții în legătură

Unde pot reclama ca un angajator nu a virat suma poprita? Floreapaula123 Floreapaula123 Buna seara,unde pot reclama un angajator ca nu a virat suma poprita din salariu? Multumesc (vezi toată discuția)
Sunt persoana juridica, am un angajat caruia i s a impus o poprire ... nicolas28 nicolas28 Sunt persoana juridica, am un angajat caruia i s a impus o poprire , este o datorie de 2500 lei din anul 2005, acest salariat nu detine card si banii de ... (vezi toată discuția)
Validare poprire skorpyonull skorpyonull Sunt chemat (firma)in judecata intr-un dosar in calitate de tert poprit dosar in care se cere validarea popririi. In fapt am fost somat de executor in luna ... (vezi toată discuția)