avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1495 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Scutire impozit conform Ordinul MFP 835/2015
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Scutire impozit conform Ordinul MFP 835/2015

Buna ziua, am aflat intamplator de noul ordin cu privire la scutirea de impozit si a celor care nu au studii informatice. Am informat firma, care se incadreaza in toate criteriile mentionate in ordin, ca ar trebui conform noii legi sa ma incadrez si eu. Insa firma refuza sa imi deschida dosarul pe motiv ca fisa postului nu ar intra in ordonanta. Eu sunt incadrat ca Analist Servicii Clienti iar firma sustina ca ordinul se refera la analist informatica insa acest lucru nu este mentionat in noua ordonanta. Este un criteriu interpretabil pe care firma il poate trata astfel? Au dreptul sa imi refuze aceasta scutire pe motiva ca, codul COR nu corespunde? Mentionez ca fac parte dintr-un departament in care am aceleasi atributii pe care le au colegii ce au terminat informatica si care la vremea respectiva s-au incadrat in ordonatnta datorita diplome. Acum odata cu scoaterea ecestui criteriu nu ar trebui ca toti angajati din acelasi departament care au aceasi fisa a postului sa beneficieze de aceasta scutire?
Mersi anticipat!

Alte discuții în legătură

Contract individual de munca, fisa post, acte studii angajare anitsirc anitsirc Buna seara! Sunt angajat la o firma privata de peste un an de zile. O sa descriu pe scurt situatia. Ceea ce prestez eu pentru firma nu coincide deloc cu ... (vezi toată discuția)
Deducere impozit it, studii in alt domeniu STDF10014310 STDF10014310 Buna ziua, Sunt licentiat in domeniul ingineriei civile si lucrez in IT ca software tester. Am auzit ca s-a extins deducerea de impozit pentru cei care ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit it confuzii Stefan131 Stefan131 Buna Ziua, As dori sa știu dacă am dreptul la scutire dacă: 1. Am terminat Facultatea de Mecanica. 2. Profesez în domeniul IT de mai bine de 6 ... (vezi toată discuția)