avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Conflictul de interese
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Conflictul de interese

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu clarificarea notiunii de folos material in cazul infractiunii de conflict de interese.

As vrea sa va arat si o speta. Este vorba de un eveniment cultural, aprobat pe agenda culturala a localitatii prin hotarare de consiliu local, asadar finantarea se face din bugetul local. Locatia unde se defasoara evenimentul apartine firmei sotiei primarului. Primarul semneaza contractul cu firma care organizeaza evenimentul. Întrebarea este daca ne aflam in prezenta unui conflict de interese in acest caz.

Cu consideratie,
Va multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 16 Septembrie 2015
crisficris, utilizator
Cel mai recent răspuns: crisficris , utilizator 15:04, 24 Septembrie 2015
Folosul material pentru familie (primar si sotie) este evident in speta expusa de catre dvs. Cu alte cuvinte, din bugetul primariei condusa de alesul local, se va cheltui o suma pentru un eveniment care va fi gazduit tocmai de catre sotia alesului local. Pentru a nu exista conflict de interese, trebuie ca atunci cand Primarul ia decizii cu impartialitate si obiectivitate, sa nu existe un interes personal care poate influenta indeplinirea atributiilor oficiale.
Va multumesc mult pentru raspuns ...

As vrea sa mai metionez ceva... firma organizatoare e alta decat firma sotiei primarului ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bugete diferite pe ani diferiti? Ramona24 Ramona24 :worthy: Stimati contabili, economisti am nevoie de parerile dumneavoastra in urmatoarea speta: Lucrez in cadrul unei primarii in ... (vezi toată discuția)
Un sfat... Ramona24 Ramona24 Salut.Am postat aceasta speta la sectiunea [i]contabilitate[/i] de vreo saptamana si nu am primit nicio parere, probabil ca l-am postat ... (vezi toată discuția)
Colegul este in conflict de interese ? + sanctiuni ? oanaportar oanaportar Un coleg, personal contractual care lucreaza intr-o institutie publica, este ales coordonator al unei activitati culturale. In acelasi timp, acesta este ... (vezi toată discuția)