avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... garantie vicii ascunse constructii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

garantie vicii ascunse constructii

Buna ziua

Doresc sa achizitionez un apartament de la o persoana juridica, care la randul ei a cumparat locuinta direct de la dezvoltatorul imobiliar iar aceasta persoana juridica a beneficiat (potrivit contractului de vanzare) de o garantie de 10 ani la viciile ascunse.
In viitorul contract de vanzare, vanzatorul nu doreste sa stipulam aceasta clauza deoarece ei nu pot oferi aceasta garantie, nefiind de specialitate.
Intrebarea este in ce masura am posibilitatea sa beneficiez de aceasta garantie tinand cont ca apartamentul este relativ nou (are aprox 4 ani de la pv de receptie al imobilului). Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:58, 16 Septembrie 2015
In mod normal, garantiile se refera la ctie. nu la proprietar.
Prin actul de vanzare-cumparare, cumparatorul preia apartamentul cu garantie cu tot, nu doar incinta.
Notarul care incheie actul de vanzare-cumparare trebuie sa aiba un cuvant de spus in privinta preluarii garantiei pentru vicii ascunse.
Vânzătorul trebuie să asigure cumpărătorului şi posesiunea utilă (normală) a lucrului vândut. Astfel, bunul trebuie să aibă calităţile necesare pentru a putea fi folosit normal, potrivit naturii sale sau destinaţiei date de părţi.

Despre Obligaţia de garanţie contra viciilor lucrului vândut puteti citi aici
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persoana juridicã - consumator Marshall Marshall Stimaţi forumişti, Legislaţia în vigoare privind protecţia consumatorului, garanţiile asociate produselor etc. defineşte consumatorul (beneficiar al ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare fara mentionare de vicii ascunse UserName95 UserName95 Buna ziua, Doresc sa achizitionz un apartament intr-un bloc nefinalizat. Termenul de finalizare este inceputul lui 2022. Am cerut un model de contract si am ... (vezi toată discuția)
Calitatea constructiei la o casa cumparata george_x george_x Buna ziua, Am o problema legata de un imobil pe care l-am achizitionat in mediu rural, in apropierea Bucurestiului, P+1. Dupa un an am aflat de o serie de ... (vezi toată discuția)