avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... delapidare si fals
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

delapidare si fals

am o problema.... am o lipsa de 18000 lei (ron), chitantele sunt taiate conform cu originalul, dar bani nu au fost predati, din diferite motive. societatea incepe o ancheta impotriva mea, eu recunoscand aceasta lipsa, dar ne mai putand restitui suma respectiva decat intrun anumit ternen(nu prea scurt). ce se intampla, cu siguranta se va merge la parchet si la judecatorie, restituirea banilor nu o pot face decat daca ma voi angaja. ce posibilitati am. partea de fals nu cred ca exista atat timp cat chitantele sunt in regula. problema este pe parte financiara.nu sunt depusi bani. unde credeti ca s-ar putea incadra?
Ultima modificare: Miercuri, 15 Iulie 2009
iulian35, utilizator
Cel mai recent răspuns: Tulcea Detectiv particular , Alte profesii 19:10, 15 Iulie 2009
In cazul in care va vor fi sesizate, printr-o plangere , Politia , respectiv Parchetul , aceasta nu mai poate fi retrasa ,fiind efectuate , in mod obligatoriu , acte de cercetare , pentru a se stabili in ce imprejurari au fost savarsite infractiunile.
Sanctiunea in cazul ambele infractiuni , (delapidare si fals material in inscrisuri oficiale ) pepdeapsa e cea cu inchisoarea.Faptul ca dumneavoastra reparati paguba patrimoniala cauzata e apreciat ca si circumstanta atenunanta judiciara.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Iulie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Sa inteleg ca erati gestionar,ca ati vindut anumite lucruri,ca ati incasat bani,pentru care ati emis chitante si ca o anumita suma de bani vati insusito...?!
Daca nu gasiti intelegere la cel fata de care trebuie sa justificati bani si acesta la rindul lui formuleaza o plingere penala inpotriva dvs. sar putea sa vorbim de delapidare,sau...
Prea putine amanunte...:)
Daca exista calitatea de gestionar , atunci am discuta de infractiunea de gestiune frauduloasa .Daca au existat doar atributii de conservare sau administrare a unor bunuri , ale unui functionar , in sensul legii penale , incadrarea faptei e cea de delapidare.
Cu toate ca nu exista o prejudiciu insemnat , din punct de vedere pecuniar , regasim , din cele mentionate de user , un concurs real de infractiuni , ceea ce sporeste gradul de periculozitate al faptuitorilor .In vederea unei juste organizari a apararii , ar fi indicat sa apelati la serviciile unui avocat.
as dori sa stiu, cum se interpreteaza, pentru ca in chitantier nu sunt facute falsuri, sunt chitantele reale. problema este a banilor. In anumite circumstante, mi-au fost furati niste bani, am incercat sa-i acopar pana cu cei lalti incasati pana reusesc sa-i pun la loc. cum credeti ca pot rezolva problema, tinand cont ca nu pot restitui suma foarte repede.
Cert este ca lipsa banilor se retine in sarcina dvs.si va este inputabila.Despre modalitatea in care au disparut bani,respectiv pierderea lor,trebuie sa si probati acest lucru.
Neavind la dispozitie toate datele,nu pot sa afirm daca sunt sau nu sunt intrunite elementele constitutive ale vreunei infractiuni,nu cunosc calitatea dvs.,ce clauze sunt in contract,etc.
Incercati sa nu ajungeti cu problema la organele de politie sau procuratura si rezolvati cu cel pagubit...altfel...#-o

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt facut de catre un angajat fara forme legale DTh DTh Buna ziua! Am un fost coleg de serviciu care este acuzat ca ar fi furat banii firmei angajatoare, bani ce reprezentau contra-valoare facturi. Este acuzat ca ... (vezi toată discuția)
Fals in acte si delapidare? andreivancea andreivancea Buna seara, Am fost angajat la un S.C. in calitate de agent de vanzari si am falsificat niste chitante, suma lor nefiind mai mare de 5-6000 de lei. ... (vezi toată discuția)
Delapidare andrea1414 andrea1414 un gestionar,vinde marfa cu acordul verbal al firmei,doar pe baza de facturi fiscale,in rate.clinetii nu platesc ratele.acesta este cecetat de delapidare.nu ... (vezi toată discuția)