avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 986 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CIM-Perioada determinata 1 luna-somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CIM-Perioada determinata 1 luna-somaj

Daca am fost angajata pe o perioada determinata de o luna,pot beneficia de somaj?Mentionez ca in ultimele 24 de luni am 12 luni lucrate la diferiti angajatori.Daca raspunsul este afirmativ ar insemna sa merg angajatorii cu care am avut CIM,pt a solicita aliberarea adeverintelor care sa ateste plata cotizatiilor?Sau se poate solicita in scris eliberarea adeverintelor?Va multumesc frumos!!!
Cel mai recent răspuns: pakos , utilizator 22:39, 15 Iulie 2009
Imi cer scuze, nu prea scriu pe forumuri si m-am repezit, am uitat sa mentionez ce era mai important, sunt absolventa si am acel contract de prestari servicii si ma gandeam daca pot sa beneficiez de somaj de absolvent avand acel contract. Va multumesc.
BRANDY_B a scris:

Daca am fost angajata pe o perioada determinata de o luna,pot beneficia de somaj?Mentionez ca in ultimele 24 de luni am 12 luni lucrate la diferiti angajatori.

da, incetraea contractului la expirare cu art 56 lit jda nastere dreptului la somaj, daca aveti stagiul indeplinit.
Stagiul poate fi fractionat, dar va trebuie adevreinte de la toti angajatorii din cele 12 luni de stagiu.
geny a scris:

Imi cer scuze, nu prea scriu pe forumuri si m-am repezit, am uitat sa mentionez ce era mai important, sunt absolventa si am acel contract de prestari servicii si ma gandeam daca pot sa beneficiez de somaj de absolvent avand acel contract. Va multumesc.

Puteti beneficia de indemnizatie de somaj. Insa, va trebui sa va inscrieti, in termen de 60 de zile la absolvire ca persoana aflata in cautarea unui loc de munca la ALOFM pe raza caruia aveti domiciliul. Daca la expirarea celor 60 de zile nu ati reusit sa va angajati, veti putea beneficia de indemnizatie de somaj daca indepliniti cumulativ următoarele condiţii:
a) sunt înregistraţi la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă în a căror rază teritorială îşi au domiciliul;
b) nu realizează venituri sau realizează, din activităţi autorizate potrivit legii, venituri mai mici decât valoarea indicatorului social de referinţă, în vigoare;(in prezent, 500 lei)
(art. 34 alin (3) din Legea 76/2002)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum ajung la somaj gabita2000 gabita2000 Buna ziua, As avea si eu cateva nelamuriri. Din octombrie anul trecut lucrez la o firma. Acum firma se inchide pe motiv ca nu este treaba, nu sunt clienti. ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa 2 luni de munca? cobai cobai Buna ziua! Incepand cu data de 01.08.2009 mi se desfiinteza postul in care lucrez, adica vor face reduceri de personal. Am fost anuntat ca voi fi fat in ... (vezi toată discuția)
Drept la somaj OROSZ ANDREI OROSZ ANDREI daca am fost incadrat in muca pe perioada determinata la expirarea celei de a doua prelungiri nu mi se mai prelungeste contractul pentru ca este reducere de ... (vezi toată discuția)