avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 266 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie cu acordul partilor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie cu acordul partilor

Buna ziua,

Am lucrat la un service auto pe partea de vanzari piese, am decis sa imi dau demisia cu acordul partilor pt a-mi continua studiile, iar directorul de service m-a obligat sa platesc anumite piese din cauza unui client care le-a returnat, implicit facandu-mi factura pe numele meu, factura ce nu este semnata de catre mine. Intrebarea mea este, are dreptul sa imi factureze abuziv niste piese si sa ma puna sa le platesc ca razbunare fiindca mi-am dat demisia cu acordul partilor,demisie ce a fost semnata de catre directorul principal. Daca demisia cu acordul partilor a fost semnata, firma ma mai poate obliga sa platesc ceva?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:21, 17 Septembrie 2015
Chiar daca c.i.m. inceteaza , se poate angaja raspunderea patrimoniala a fostului salariat.

Art. 258 C.mun.(1) În cazul în care contractul individual de muncă încetează înainte ca salariatul să îl fi despăgubit pe angajator şi cel în cauză se încadrează la un alt angajator ori devine funcţionar public, reţinerile din salariu se fac de către noul angajator sau noua instituţie ori autoritate publică, după caz, pe baza titlului executoriu transmis în acest scop de către angajatorul păgubit.
(2) Dacă persoana în cauză nu s-a încadrat în muncă la un alt angajator, în temeiul unui contract individual de muncă ori ca funcţionar public, acoperirea daunei se va face prin urmărirea bunurilor sale, în condiţiile Codului de procedură civilă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gestiune nepredata adelinaflo adelinaflo Buna seara, am lucrat la un depozit de medicamente cu contract determinat de 3 luni, dupa cele 3 luni mi s-a prelungit prin act aditional cu 12 luni. In ziua ... (vezi toată discuția)
Fisa postului ºi rãspunderea patrimonialã elips elips Astăzi mi s-a înmanat spre a fi semnată o nouă fisă a postului. Observ că s+a introdus un nou paragraf ,,legat de răspunderea patrimonială\\" în care ... (vezi toată discuția)
Demisie razvan40 razvan40 Buna seara va rog sa mi spuneti neaparat....ce mi se intampla daca plec de la actualul loc de munca a doua zi dupa ce mi iau salariul pt ca la inceputul lunii ... (vezi toată discuția)