avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 220 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Concesiune teren
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Concesiune teren

Am concesionat un teren in aug 2007. Dorind sa intocmesc cartea funciara pentru a-l cumpara, am aflat ca terenul respectiv (pe care am construit o cladire cf autozatiei de construire) face parte din terenul agricol, respectiv o pasune.
Deasemenea, mi s-a spus de la Oficiul de cadastru ca, potrivit legii concesiunii (intrate in vigoare dupa aug 2007), terenul respectiv nu poate fi trecut in intravilan decat prin hotarare a ministrului agriculturii. Ceea ce... nu se va obtine...
Ce pot face intr-o astfel de situatie? Consider ca am fost pacalita: platesc cateva mii de lei anual pentru o pasune?!
Multumesc.
Va trebui sa solicitati la Directia agricola scoaterea terenului respectiv din categoria de pasune si trecerea acestuia intr-una din categoriile pentru care se poate construi.

Refuzul Directiei Agricole din Minister ,poate fi atacat in instanta.

Dar, ce este ciudat la dvs. este faptul ca ati primit totusi o autorizatie de constructie.

Posibil sa fie pe undeva o eroare in actele de cadastru, de intabulare a terenului, o neconcordanta intre actul de concesiune si schita cadastrala, etc.

Va trebui sa mergeti cu toate actele pe care le aveti, inclusiv autorizatia de constructie obtinuta, certificatul de urbanism ce a stat la baza obtinerii autorizatiei de constructie, etc... la un avocat (sau jurist) sa vi le analizeze si sa stabiliti care sunt pasii de urmat.
Multumesc pentru raspuns. De la primarie mi s-a comunicat ca nu este posibila scoaterea terenului din categoria pasune.
Pot solicita schimbarea concesiunii terenului in concesiune pasune? Cel putin suma datorata ar fi mult mai acceptabila.
Ultima modificare: Vineri, 18 Septembrie 2015
marmih, utilizator
Directia agricola stabileste posibilitatea scoaterii sau nu din acea categorie, nu primaria!

V-am spus ca este ciudat la dvs, ca ati obtinut autorizatie de constructie pe un teren aflat in categoria pasune, in conditiile in care pentru terenurile acestea nu se emit autorizatii de constructii!!!

Dvs. de la aceasta "anomalie" trebuie sa porniti si sa o lamuriti!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizaþie construire locuinþã pe pajiºte ! Tpopa Tpopa Bună seara, aş dori informaţii privind obţinerea autorizaţiei de construire locuinţă pe un teren păşune intravilan (intravilan , conforrm noului ... (vezi toată discuția)
Autorizatie constructie ion_raluca ion_raluca Se poate obtine autorizatie de construire pt locuinta daca terenul este pasune in intravilan. Sau trebuie schimbata categoria de folosinta a terenului din ... (vezi toată discuția)
Schimbare categorie de folosinta teren intravilan pasune in curti contructii SaraDenisa SaraDenisa Buna seara. Detin un teren intravilan care are trecut in cartea funciara la categoria de folosinta ; pasune. As dori sa schimb categoria de folosinta in curti ... (vezi toată discuția)