avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Partaj bun dobandit in timpul casatoriei
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Partaj bun dobandit in timpul casatoriei

buna seara.am si eu o intrebare va rog.am divortat de fostul sot si acum am intentat partajul.in actele casei este trecut doar el.casa este achizitionata in timpul casatoriei.am primit acum cateva zile o comunicare imi care imi cer sa depun la dosar un extras de carte funciara imobil si certificat de atestare fiscala pentru teren si imobil si imi cer sa evaluez imobilul.primele doua nu le pot scoate eu ca nu este pe numele meu casa.am incercat dar nu mi.le da.i-am spus fostului sot sa le scoata el dar nu vrea.ce pot face in cazul asta? si cum sa evaluez casa?probabil exista un evaluator.cat ma costa?ce sa fc si cum sa fc?spuneti-mi si mie va rog ce sa fc si cum sa fc?nu am o situatie financiara incat sa suport cheltuiala unui evaluator in cazul in care ma costa foarte mult.daca nu depun aceste acte in 10zile mi se anuleaza cererea de partaj.
Doamna, ati pornit la un "razboi" fara sa detineti armele necesare. Avand in vedere ca nu va pricepeti nici la aceste lucruri elementare de inceput, sfatul meu este totusi sa consultati in mod direct un avocat care, macar sa va explice pasii ce trebuie facuti si procedura in detaliu in astfel de situatii, precum si modalitatile prin care va puteti duce procesul mai departe astfel incat sa nu iesiti in pierdere.

Acum, pe ceea ce v-a solicitat instanta, trimiteti un inscris in care aratati faptul ca fostul sot refuza orice colaborare. Mai incercati inca o data sa solicitati extrasul de carte funciara, aratand si dovedind cu acte ca imobilul respectiv a fost dobandit in timpul casatoriei si se prezuma a fi bun comun pana la proba contrara; solicitati de la OCPI sa va raspunda in scris daca refuza in continuare.
In ceea ce priveste evaluarea, va trebui sa aratati dvs. o anumita suma de bani la care apreciati in mod propriu ca ar valora imobilul supus partajului. Trebuie sa aveti in avedere ca acest lucru se solicita in vederea timbrarii. La valoarea indicata de dvs., pentru inceput, va trebui sa timbrati cu 3 % din valoarea respectiva sau cu 5 % depinde de cota ceruta. Ulterior expertul evaluator va fi stabilit de instanta, pe care evident tot dvs. in calitate de reclamant il veti plati.

Revin cu sfatul sa consultati totusi un avocat in mod direct pentru a va putea descurca in continuare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuare din imobil dobandit in timpul casatoriei sofiastefania sofiastefania Bună seara.aș dori să mă lămuriți și pe mine va rog.am intentat fostului soț un proces de evacuare.eu nu am avocat ,fostul soț însă da.astăzi am ... (vezi toată discuția)
Partaj teren ileana_1 ileana_1 Buna ziua, Ce acte imi sunt necesare pentru partajul prin divort a unui teren ? Multumesc (vezi toată discuția)
Partaj prima casa1 scoatere codebitor toma1983 toma1983 Buna ziua, Trecand direct la subiect, problema mea este urmatoare: am divortat si am impreuna cu fosta sotie un apartament cumparat cu prima casa 1. Am ... (vezi toată discuția)