avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... donatie intre soti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

donatie intre soti

poate sotul dona sotiei 1/2 din ap dobandit in timpul castoriei daca nu au divortat si nici nu intentioneaza si nu s-a sistat comunitatea de bunuri?
avokitten a scris:

poate sotzul are un copil din casatoria anterioara si vrea sa se asigure ca bunul respectiv nu va fi mostenit de catre acel copil, dupa decesul dumnealui(sotului).

Da, se poate face donatia. Dar asta nu-l va impiedica pe acel eventual copil, sau alte rude ce vor veni la mostenire, dupa caz, sa ceara anularea donatiei. Si asta pentru ca donatiile intre soti pot fi revocate oricand de catre eventualii mostenitori carora li s-a incalcat cota rezervatara prin acea donatie.
Cu stima,
Av. Niculescu-Gorpin
1/2 din ap dobandit in timpul castoriei daca nu au divortat si nici nu intentioneaza si nu s-a sistat comunitatea de bunuri?

In cazul proprietatii devalmase , sotii nu au individualizata o cota parte din dreptul de proprietate.Pana la sistarea indiviziunii , prin imparteala , un sot nu ar sti ce cota parte ar instraina prin donatie ...
Dupa divort , poate opera si partajul.
Numai dupa imparteala cota parte ar fi certa , si ar putea fi instrainata.

Si , referindu-ne la modul general , donatia intre soti poate fi revocata oricand , ramanand fara vreun efect juridic.
Ultima modificare: Joi, 16 Iulie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie ContSters359971 ContSters359971 Sunt divortat si recasatorit. As vrea sa donez partea mea din apartament copilului major din prima casatorie. Mai intai trebuie facut partajul sau pot face ... (vezi toată discuția)
Act donatie apartament paulii paulii Buna ziua, Pe scurt, parintii mei trec printr-o situatie dificila, e posibil sa se puna problema divortului. Sunt singurul lor copil si mi-e teama de ce ... (vezi toată discuția)
Act de donatie catre mama elisa27 elisa27 am terminat succesiunea pt un apartament si suntem doi mostenitori, eu si sora mea vitrega. As vrea sa stiu daca partea mea mi-o pot dona mamei mele si dc imi ... (vezi toată discuția)