avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Mai multe sanctiuni disciplinare/cercetari diferite
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Mai multe sanctiuni disciplinare/cercetari diferite

buna seara,

am rugamintea de a ma sprijini si ajuta in urmatoarele dileme referitoare la sanctiunile disciplinare.

1. Se pot face 2 decizii de sanctionare in aceeasi zi, pentru 2 abateri diferite? Bineinteles pentru aceeasi persoana?
Mentionez ca : - faptele au fost savarsite in 07.06.2015, respectiv in 14.07.2015.
- cercetarea disciplinara a fost facuta o luna mai tarziu pentru ambele fapte, intr-o zi de 19.08 si 20.08
- decizia de sanctionare a fost facuta cu data de 18.09 pentru ambele fapte.

2. Se pune problema ca sactiunea e aceeasi pentru ambele incidente. Adica sa dat reducere de salariu +indemnizatie conducere de 5% pe 3 luni , si pentru prima abatere, dar si pentru a 2a abatere? Faptul e consumat deja, dar e in regula cum sa procedat?

3. In codul muncii se spune ca se aplica sanctiunea disiciplinara in 30 de zile de la data luarii la cunostinta a angajatorului, dar nu mai tarziu de 6 luni de la data savarsirii faptei. Care este data luarii la cunostinta? Care e criteriu? Din momentul in care se face practic cercetarea disiciplinara?

Intreb daca exista o eventuala contestatie, cine are avea drept de castig.

Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: andreya1202 , utilizator 10:04, 20 Septembrie 2015
multumesc mult. :D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doua cercetari disciplinare Ing3ras Ing3ras Buna seara/ziua, Am fost cercetat disciplinar, pe perioada cercetarii am fost suspendat din functie, iar in ziua cand am fost la convocare mi s a mai adus la ... (vezi toată discuția)
Sancțiuni disciplinare lismanumagda1 lismanumagda1 In cazul in care comisia de disciplină s-a întrunit ,la mai mult de 30 de zile de la luarea la cunostintă a sesizării de catre angajator, sancțiunea poate ... (vezi toată discuția)
Transmitere revisal diminuare salariu de baza in urma deciziei de sanctionare disciplinara anymaryh anymaryh Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: un salariat are decizie de sanctionare cu data de 31.08.2017 pentru diminuarea salariului cu 10% ... (vezi toată discuția)