avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Poprire pe diurna transportatori in euro
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Poprire pe diurna transportatori in euro

Buna! Sotul meu a contractat un credit de nevoi personale fara ipoteca. Este sofer pe comunitate si are salar in lei pe tara si diurna in euro. Firma la care a lucrat nu l-a platit 2 luni(patronul a fugit cu banii). Evident ca nici rata nu a platit-o. Acum s-a angajat la alta firma(au trecut 3 luni neplatite) tot sofer si tot cu diurna in euro. Ce va face banca? Ii va pune poprire si pe contul de diurna? E legal? Sau doar pe contul in lei? In cat timp va fi executat silit? Va suna banca la noua firma la care lucreaza sotul? Sau doar executorul are dreptul sa ceara poprirea veniturilor? Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: ombladon1314 , utilizator 17:12, 20 Septembrie 2015
Inainte de a incepe executarea silita, banca va trimite o notificare privind scadenta anticipata a creditului pe adresa sotului, in calitate de imprumutat. In interval de 3 ani de la acest demers, banca poate solicita executorului judecatoresc inceperea executarii silite. Prin aceasta procedura vor fi poprite toate disponibilitatile din conturi (inclusiv salariul, diurne etc. in cota de 1/3). Nici banca, nici executorul, nu vor suna la firma unde lucreaza debitorul. Executorul va trimite adresa de infiintare a popririi pe salariu, iar firma este obligata sa faca intocmai.
eu fusei in asemenea caz pe contul cu diurna nu se pune poprire,nu stiu doamna avocat ce legi stie dar ar fi bine sa mai citeasca ,nu sa induca in eroare,iar ca argument poate sa citeasca art.728 cod procedura civila punctul 7.)Alocatiile de stat si indemnizatiile pentru copii, ajutoarele pentru ingrijirea copilului bolnav, ajutoarele de maternitate, cele acordate in caz de deces, bursele de studii acordate de stat, diurnele, precum si orice alte asemenea indemnizatii cu destinatie speciala, stabilite potrivit legii, nu pot fi urmarite pentru niciun fel de datorii.
Ultima modificare: Duminică, 20 Septembrie 2015
ombladon1314, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire pe indemnizatia pentru concediul de maternitate coka23 coka23 Buna ziua am si eu o problema momentan sunt in concediu prenatal as vrea sa stiu daca mi se poate pune proprire pe acest venit pentru ca am primit o ... (vezi toată discuția)
Se poate pune poprire pe alocatia copilului? lauritalaurita lauritalaurita Am primit un email de la raiffeisen \\"Va informam ca in data de 06.01.2015 s-a instituit pe conturile dumneavoastra poprirea dispusa de catre PRIMARIA ... (vezi toată discuția)
Poprire azalee24 azalee24 Buna seara! se poate pune poprire pe alocatia de sustinere a familiei -Art. 6 Legea 277/2010 a Alocaţia ? care este legea va rog,care permite/nu permite ... (vezi toată discuția)