avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestare proces-verbal amenda depasire
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestare proces-verbal amenda depasire

Am primit o amenda pentru efectuarea unei depasiri neregulamentare a unui vehicul prin incalcarea marcajului de linie continua. Manevra nu a fost efectuata pe linie continua ci doar e posibil spre final sa fi atins acea linie continua. Incidentul s-a petrecut intr-o localitate pe un tronson de drum in linie dreapta de aproximativ 4 kilometri, cam la jumatatea distantei in apropierea unei intersectii unde exista cam 20 de metri linie continua. Am fost filmat de aparatul radar efectuand depasirea. Agentul sustine ca pe film se observa ca incalc linia continua, eu am sustinut ca nu. De la nivelul camerei MCV marcajul rutier este neclar fiind distorsionat de umbrele copacilor. Am explicat politistului ca automobilul din fata mea a decelerat spre o viteza foarte mica 20-30km pe ora si a inceput sa semnalizeze dreapta fie pentru intentia de a opri fie pentru viraj la dreapta. Datorita pierderii vitezei in mod nejustificat a autoturismului respectiv, pentru a evita un eventual incident rutier am decis, dupa ce m-am asigurat ca nu mai circula nici un alt vehicul nici din sens opus, nici din acelasi sens, am decis sa fac aceasta depasire, temandu-ma pentru viata mea intrucat inetentiile soferului celelalte masini nu era clare. In depasire nu am depasit viteza legale, fapt confirmat si de inregistrarea video, ceea ce dovedeste ca celalat autoturism se deplasa cu o viteza foarte scazuta si devenise un eventual obstacol in calea mea. Explicatiile mele au fost ignorate de politist. Acesta nu s-a legitimat si mi-a prezentat motivul opririi abia dupa ce am insistat. De asemenea a trebuit sa insist din nou sa ma las sa scriu obiectii in procesul-verbal. Spatiul pentru scrierea obiectiunilor a fost repede utilizat cand am spus ca mai am descris politistul a spus ca nu-l intereaza ce mai am de scris. Deoarece textul procesului verbal a fost completat cu scris de mana in partea descrierii sanctiunii si a masurilor contraventionale ce s-au aplicat am refuzat sa semnez procesul verbal. Politistul, care nu era insotit, si nici nu a adus martor pentru contrasemnarea procesului verbal mi l-a dat impreuna cu dovada inlocuitoare. Cu greu, acasa am descifrat doar cateva cuvinte din textul de mana inchipuindu-mi ce a scris pe baza celor sustinute de dumnealui cand m-a oprit: depasire neregulamentar[ ....] continuu. sanctionata prin 100/3/c. Cautand codul rutier la 100/3/c am observat ca acolo sunt santionate nereaspectarea semnalizarilor rutiere si nicidecum fapta constatata in procesul verbal si anume depasire neregulamentara. Intrebarea mea este ce sanse am sa castig in instanta daca contest procesul verbal pe baza motivelor mentionate mai sus si care ar fi pasii de urmat in realizarea contestatiei?

Alte discuții în legătură

Permis suspendat 30 zile sau 3 luni Stefany1980 Stefany1980 Buna ziua. În ziua de sâmbătă 27 feb. 2010, mă deplasam împreună cu 3 membri ai familiei, pe un D E (drum pe care mă deplasez destul de des şi pe ... (vezi toată discuția)
Benzi de circulatie si randuri cyan cyan acum doua zile era sa raman fara permisul de conducere pentru depasire. \\"era\\" ptr ca dupa indelungi :worthy: , :(( si argumente din regulament m-am ales ... (vezi toată discuția)
Ajutor solutionare contestatie depasire pe linie intrerupta holograma holograma Va rog sa ma ajutati in solutionarea unei contestatii impotriva unui proces-verbal de contraventie in care sunt victima unui abuz din partea agentului de ... (vezi toată discuția)