avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata reparatie teava comuna apa rece
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata reparatie teava comuna apa rece

Buna ziua,
Locuies la bloc si avem contorizare individuala apa rece si calda (de la subsol fiecare apartament are separat trasa conducta (pexal)de apa calda si rece,mai putin trei apartamente.Din teava comuna,pe verticala,de la subsol sunt alimentate cele trei apartamente.Intre etajele 1 si 2 sa fisurat teava.Cum se repartizeaza cheltuiale reparatiei?
Cel mai recent răspuns: stef55 , utilizator 13:28, 23 Septembrie 2015
Va contrazic ca revizia sau verificare se face pe puncte de ardere.
Am facut revizia la ap. la comun si a venit factura de la distrigaz pe asociatia de proprietari cu apartamentele respective (nu la totii proprietarii din condominiu).Eu am facut revizia si am platit pentu ap.meu ,la fel ca si ceilalti cu contracte individuale.
E ilogic ce sustineti si ..............
....si?

E adevarat ca verificarea de 2 ani se face la punctele de ardere, iar contractul este intocmit ca atare - pe numar puncte de ardere verificate. Asadar vor plati cei carora li s-a facut aceasta verificare.

Dar revizia instalatiei care se face la 10 ani are un cost unic pentru instalatia blocului, aceea initiala, si va trebui impartita tuturor proprietarilor, inclusiv celor care nu o mai folosesc pentru ca acolo are fiecare cota-parte indiviza de proprietate, chiar daca a renuntat la folosirea ei, conform articolului de lege pe care vi l-am citat mai sus.

Nu intotdeauna logica din mintea cuiva e in conformitate cu logica legislativa.

Ca om cu inteligenta nativa trebuie sa intelegeti principiul proprietatii comune si al folosintei acesteia, cu consecintele care decurg din aceste doua notiuni - proprietate si folosinta.
Ca om cu interese personale puteti sa nu vreti sa vi se aplice legea, dar asta nu are legatura cu logica, ci cu ceea ce va place sau nu va place.
La blocul in care locuiesc s-au facut revizii dar pe punctele de ardere si numai celor la comun,si are pret pe punct de ardere ,nu global cum sustineti.
Celorlalti li sa facut in perioada diferite functie de data incheieri contractului cu distrigaz.
Eu inteleg principiul: propritate comuna si folosinta ,dar daca eu nu beneficiez de utilitatea acelui lucru de ce sa platesc.In cazul meu poate sa opresca apa celor 3 apartamente.
Pe mine nu ma afecteaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul reparatii teava de gaze parti comune in blocuri Rinder Rinder Locuiesc intr-un bloc de proprietari unde sunt 55 apartamente pe scara. Unii proprietari s-au debransat de la sistemul de incalzire centrala. In cazul unei ... (vezi toată discuția)
Conducta apa rece-proprietate comuna elena_1234 elena_1234 Buna seara, Spuneti-mi daca conducta de apa rece de la bucatarie este proprietate comuna. Presedintele asociatiei spune ca nu si ca trebuie sa suportam ... (vezi toată discuția)
Revizie gaze orsaia2006 orsaia2006 Buna ziua,am si eu o problema pe care nu o pot gestiona ,in cadrul asociatiei de proprietari s au montat la 25 de apartamente din 50 contor de gaze individual ... (vezi toată discuția)