avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... CUM SA IES CU COPILUL DIN TARA DACA TATAL NU VREA
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

CUM SA IES CU COPILUL DIN TARA DACA TATAL NU VREA

Buna asi dori sa plec in italia cu fetita sunt despartita de sot dar nu legal doar asa,asi vrea sa stiu daca am vreo sansa....nu am imputernicire nimik la mana...multumesc
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 10:30, 23 Septembrie 2015
Stimată doamnă, sunt mai multe modalităţi:
1.Trimiteţi email şi-l rugaţi să vă răspundă urgent. Şi tăcerea e un răspuns.Reveniţi cu următorul email, prin care vă referiţi la primul şi specificaţi neapărat că nu v-a răspuns, cam aşa:
"Dragul meu XY, revin la rugămintea de a-mi semna o declaraţie......te-am rugat prin emailul trimis în data de .... la care nu mi-ai răspuns. Te rog frumos, răspunde-mi, este vorba de interesul copilului nostru...., şi tot aşa.
2.Scrieţi o scrisoare recomandată cu aviz de primire şi cu conţinut declarat, în care-i cereţi acelaşi lucru, mai adăugăţi că dacă nu răspunde în termen de....zile, consideraţi absenţa răspunsului său lipsa acordului său.
va multumesc din suflet...pentru ajutor
BUNA si dupa ce rezolv si cu scrisoarea yo trimit si tot nu primesc un raspuns ce urmeaza sa fac ...sa iau legatura cu un avocat....
Si ce dovada am yo ca iam trimis scrisorile...???
Ultima modificare: Marți, 22 Septembrie 2015
gi-jane2, moderator
Tipăriţi mesajele acestea, cu răspunsul sau negativ sau mesajele prin care îi cereţi repetat acest lucru - sunt o dovadă.Pentru a fi sigură că mesajul a fost trimis, acelaşi mesaj trimiteţi-l şi la o altă adresă, de ex. al prietenei sau al copilului.
La fel, scrisoarea recomandată cu conţinut declarat este o dovadă- la Poştă primiţi o chitanţă care arată că i-aţi trimis şi trebuie să primiţi şi confirmarea de primire cu semnătura lui.Dacă nu preia scrisoarea, din indiferent ce motiv, înseamnă că nu puteţi să-l contactaţi în interesul copilului şi numai instanţa vă poate ajuta.
După ce aveţi dovezile de refuz, cereţi în instanţă suplinirea semnăturii tatălui, arătaţi motivele care vă determină să cereţi acest lucru: Dacă mergeţi în excursie, arătaţi rezervarea de bilet sau invitaţia de la cei la care mergeţi în vizită, dacă mergeţi acolo la lucru trebuie să arătaţi că aveţi unde locui, contract de muncă, etc, aşa cum am scris mai sus şi anexaţi dovezile că domnul nu e de acord cu semnarea unei declaraţii.
ce raspuns v-a dat sotul in legatura cu plecarea?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nesemnarea unei procuri suciu ana  livia suciu ana livia Buna ziua . Sunt divortata si am doua fetite iar custodia este comuna cu fostul sot..Asi dori sa plec in vacanta cu fetele instrainatate dar am nevoie de o ... (vezi toată discuția)
Cum poate un minor să plece cu școala în altă țară fără acordul tatălui Mirela Marinași Mirela Marinași Fiul meu este în anul 3 profesională și în martie ar trebui să plece cu clasa în schimb de experiență în Cipru pentru 2,3 săptămâni El face 18 ani ... (vezi toată discuția)
Scoaterea minorului din tara cllara cllara Buna ziua,sunt un nou utilizator si imi cer scuze daca subiectul acesta a fost deja dezbatut.Am urmarit pe forum consultatiile despre acest subiect si am ... (vezi toată discuția)