avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... A insultat pe Facebook intreaga sectie de politie!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

A insultat pe Facebook intreaga sectie de politie!

Am o cunostinta care e de un tupeu maxim, foarte suparata ca a fost amendata de politie (pe drept, nu aiurea), s-a apucat sa-i faca pe politisti, pe Facebook, in vazul a peste 400 de persoane (vizualizari) idioti, prosti, samd pe cei de la sectia respectiva.
Cine ar putea sanctiona asa o fapta de a face de ras in public o intreaga sectie de politie pe internet, va rog? In afara de instanta ca acolo dureaz ani...
In afara de ei, cei numiti prosti, idioti, etc., cine ar mai fi interesat ca politia a ajuns de batjocura? Sefii lor poate?

Multumesc.


Fiind vorba despre o presupusă acțiune ce aduce atingere demnității, din punctul meu de vedere doar instanța de judecată poate sancționa, dacă se poate spune așa, printr-o hotărâre persoana ce a adus atingere persoanei ori persoanelor, în sensul dispozițiilor art. 72 Cod civil.
Si cumva poate produce vreun efect si Legea 61 cu adresarea in public de cuvinte jignitoare?
Eu cand am scris m-am gandit la acea lege care prevede ca politistii nu pot fi insultati sau loviti.

Poate fi asta?

[ link extern ]

Ultima modificare: Miercuri, 23 Septembrie 2015
ContSters277534, utilizator
In Romania, insulta si calomnia nu mai sunt pedepsite de codul penal... si nu mai traim in dictatura ca lumea sa nu poata deschide gura.
Ultima modificare: Vineri, 25 Septembrie 2015
Admin, administrator
[Partea editata raspunde unui mesaj sters]

On-topic: cred că ar trebui să vă adresați poliției capitalei / inspectoratului județean de care aparține unitatea (secția) respectivă (adresa de e-mail este pe siteul lor).
Ultima modificare: Vineri, 25 Septembrie 2015
Admin, administrator
Facebookul este spațiu public, așadar ar putea răspunde în fața legii și în contravențional și în civil, asta dacă polițiștii respectivi s-ar sesiza și dacă le-ar stârni interesul! Probabil sunt conștienți că de frustrați și persoane cu comportamet de neandertal e plină țara!

Alte discuții în legătură

Politistul chemat la fata locului nu intreprinde nimic desi am fost amenintat in fata lui.pot sa solicit procurorului ca politistul sa depuna un referat? jon53 jon53 Am fost amenintat cu moartea, am fost insultat si calomniat fara ca eu sa provoc sau sa ripostez. Politistul chemat la fata locului a asistat pasiv la ... (vezi toată discuția)
Jigniri repetate alina.alin alina.alin Bună ziua! in contextul situației în care ne afăm am atras atenția unui cetățean recent întors din străinătate că nu e normal să se plimbe până ... (vezi toată discuția)
Ce sa fac daca sunt acuzata de o prietena fara dovezi? nickoletac nickoletac povestea e putin cam lunga,,,sunt maritata am avut o relatie extraconjugala de care sotul meu stie,dar o prietena a postat o poza cu mine si cu respectivul ... (vezi toată discuția)