avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract vanzare cumparare

daca este legal un contract de vanzare cumparare intre soti ?!;ce elemente se desprind in urma acestuia ? rog raspuns avizat stfn_vld@yhoo.ro
Cel mai recent răspuns: ne_nicku , utilizator 21:01, 5 Octombrie 2006
Daca faci un contract de vanzare - cumparare cu sau fara uzufruct, dar in realitate tu nu platesti pretul, fiind de fapt o donatie, contractul poate fi atacat in instanta, chiar si dupa deces (de mostenitori), dovedindu-se ca nu a fost o vanzare.
Se poate dovedi relativ usor ca un om in varsta nu a avut pe ce cheltui o suma asa mare. De aici rezulta ca de fapt nici nu a avut-o.
Daca nu vrei sa te lovesti de astfel de aspecte, nici sa risti un contract de intretinere, atunci opteaza pentru o donatie. Cel putin aici nu mai este vorba de bani dati sau nu si nici de intretinere. Daca vrea sa iti dea, iti da, si ii dai si tu uzufructul.
K ...mersic .... am inteles ....la ceva de genul asta ma gandeam si eu ..... pana la urma ...la o donatie ..... dar am inteles ca si actul acesta poate fi atacat de mostenitori ( mostenitorii fiind cele 2 surori ) ....
Ma informez ca a fost intretinuta de 'n' familii si pe toate le a schimbat .... e f pretentioasa si nu am chef sa ma complic ......
Multam inca odata pt informatii
Buna donatia, daca matusa nu are mostenitori rezervatari, caci altfel....:(
Si oricum, donatia poate fi mai usor desfiintata decat un contract oneros.
Dar nu cred ca s-a pus problema ca nu s-ar da bani, caci, daca este asa, discutia ia o cu totul alta intorsatura...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare bun catre sot IuliaC. IuliaC. Daca ma poate sfatui cineva... Anul trecut parintii mei mi-au donat o suma de bani prin act notarial exclusiv pe numele meu. Suma respectiva a fost folosita ... (vezi toată discuția)
Schimb casa cu apartament G.V. G.V. Buna, avem o casa la tara finalizata acum si vrem sa schimbam cu un apartament de 2 camere.Daca la documentatia de autorizare este evaluat casa cu suma de ... (vezi toată discuția)
Sora mamei mele nu are copii, iar din partea soțului are nepoți de la frații lui. ea vrea să-mi doneze cu uzufruct o casă, poate fi atacată donația de ceilalți nepoți? grigorescumarga grigorescumarga Buna seara,sora mamei (matusa mea) nu are copii iar din partea sotului are nepoti de la fratii acestuia,vrea sa-mi vanda o casa la tara cu contract de vanzare ... (vezi toată discuția)