1. Parintii sunt de religii diferite. Cine hotaraste inscrierea la ora de religie in cazul in care parintii sunt casatoriti? Dar in cazul in care sunt divortati?
2. Cultul de care apartine elevul nu are arie de acoperire in judetul in care studiaza si in cele limitrofe. Ce se va intampla cu acel elev care doreste sa studieze religia sa?
Discutiile pot fi ample, desi situatiile pot fi catalogate drept "bizare", sunt totusi intalnite.
Nu va pot intelege cum puteti sa scrieti "nici nu mi se pare normal sa va revoltati ca a trebuit sa aduceti adeverinta", deoarece am dat declaratie la inceputul scolii pentru ambii copii ca sunt de alta religie decat cea ortodoxa, iar in Legea 1 / 2001 scrie clar ca daca se cere sau nu se asigura, din motive obiective, participarea copilului la ora de religie atunci situatia scolara se incheie fara disciplina Religie, ceea ce nu s-a intamplat in cazul fiului meu.
Subscriu pentru eliminarea disciplinei Religie din programa scolara, deoarece nu se respecta si nu se vor respecta niciodata legile 489 / 2006 si 1 / 2001 si Constitutia Romaniei.
Religia in scoli
j_
Buna ziua.Sunt in clasa a XII-a ,nu cred in dumnezeu si vreau sa fac o cerere ca sa nu mai particip la orele de religie deoarece consider ca este injositor sa ... (vezi toată discuția)