avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... perioada de preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

perioada de preaviz

Buna ziua,
Sunt angajat in domeniul privat si as dori raspuns la trei intrebari care ma framanta.In urma cu cateva zile mi-am depus demisia cu mentionarea datelor in care incepe, respectiv se termina perioada de preaviz. Demisia nu este inca semnata de catre patron, desi i-am prezentat documentul si l-am trimis si prin e-mail la adresa firmei.
1. In ce masura este patronul obligat sa-mi accepte demisia?
2. Daca pe demisie este mentionata data inceperii preavizului, poate angajatorul sa "traga de timp" si sa semneze demisia mai tarziu pentru a ma impiedica sa plec din firma la data mentionata de mine?
3. Odata ce angajatorul semneaza demisia,mai este posibil sa se invoce "acordul partilor" pentru incetarea contractului de munca (daca ambele parti sunt de acord in acest sens)?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:55, 28 Septembrie 2015
1. Demisia este un act unilateral. Ca urmare, patronul doar ia la cunostinta iar nu accepta sau nu acest lucru.

2. Perioda de preaviz incepe la data luarii la cunostinta de catre angajator.

3. Angajatorul poate renunta la preaviz. Ca urmare, daca ii duceti azi demisia, poate sa zica sa nu mai veniti la munca de maine.

In Codul muncii avem:



Art. 81. [definitia legala, procedura si efectele demisiei]
(1) Prin demisie se intelege actul unilateral de vointa a salariatului care, printr-o notificare scrisa, comunica angajatorului incetarea contractului individual de munca, dupa implinirea unui termen de preaviz.
(2) Angajatorul este obligat sa inregistreze demisia salariatului. Refuzul angajatorului de a inregistra demisia da dreptul salariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace de proba.
(3) Salariatul are dreptul de a nu motiva demisia.
(4) Termenul de preaviz este cel convenit de parti in contractul individual de munca sau, dupa caz, cel prevazut in contractele colective de munca aplicabile si nu poate fi mai mare de 20 de zile lucratoare pentru salariatii cu functii de executie, respectiv mai mare de 45 de zile lucratoare pentru salariatii care ocupa functii de conducere.
(5) Pe durata preavizului contractul individual de munca continua sa isi produca toate efectele.
(6) In situatia in care in perioada de preaviz contractul individual de munca este suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corespunzator.
(7) Contractul individual de munca inceteaza la data expirarii termenului de preaviz sau la data renuntarii totale ori partiale de catre angajator la termenul respectiv.
(8) Salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca.

@ bondoroir

1. Regula in materie de incetare a contractului individual de munca din initiativa salariatului este incetarea dupa expirarea unui termen de preaviz, in conditiile art. 81 C. muncii. Prin exceptie, contractul individual de munca poate inceta prin demisie fara preaviz in situatia in care angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca. (alin.8 al art.81 C.mun.).

2. Demisia opereaza incetarea contractului de munca, in mod unilateral, fara a fi necesara aprobarea acesteia de catre angajator.

3. . Contractul individual de muncă va înceta prin acordul părţilor, dacă anterior expirării termenului de preaviz angajatorul se declară în favoarea încetării contractului de muncă, iar salariatul este la rândul lui de acord.
Multumesc pentru raspuns, mai am o singura intrebare. Ce inseamna "a lua la cunostinta"? Nu am primit numar de inregistrare, doar o promisiune ca imi va semna demisia. Cu ce pot eu dovedi ca i-am prezentat demisia si ca dansul a luat la cunostinta? Ajunge e-mailul si/sau documentul tiparit?
Aveti conformarea de primire a email-ului cu demisia dvs?

"A lua la cunostinta" presupune situatia in care documentul a ajuns la conducere si a luat act de continutul acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna dimineața! Întrebare, va rog: sunt angajata la actualul ... nmg30 nmg30 Buna dimineața! Întrebare, va rog: sunt angajata la actualul loc de munca din 01.07.2022. Au trecut cele 90 zile considerate perioada de proba. As dori sa ... (vezi toată discuția)
Demisia ParaschivMihaela ParaschivMihaela Daca demisia a fost scrisa pe 6.03.2017 a fost scanata la ITM,sector 3 si nu a fost semnata de patron ce se poate face ? (vezi toată discuția)
Demisie gera905 gera905 Buna seara. Se poate lua act, inregistra, demisia transmisa prin e-mail? Si, faptul ca este transmisa in data de 05 nov dar cu incepere din 01 nov., desi ... (vezi toată discuția)