Buna ziua,
Intampin si eu o problema cu o banca. Am emis o factura proforma cu numele firmei corect dar am scris un cont gresit. Binenteles ca banii au intrat in contul gresit si banca nu vrea sa ma ajute sub nici o forma. Desi am spus la banca ce sa-ntamplat au blocat banii titularului si ii vireaza unde acesta avea datorii desi sunt banii necuveniti persoanei respective. Persoana in cauza (care a primit banii nu este in tara). Am trimis mesaje si la banca din Bucuresti, mi-au cerut mai multe date inclusiv ordinul cu care s-a facut plata dar dupa ce am trimis datae nu imi mai raspund. eu sunt persoana care face lucrearea, eu trebuie sa eliberez factura buna, lucru pe care nu il pot face deoarece banii nu au intrat in contul meu. Cui pot sa ma adresez? Ce as putea sa fac?
Nu vă pot da un număr de telefon. ( :offtopic: ) !
Legal nu aveți nimic de făcut. Doar ordonatorul plății poate acționa în judecată pe beneficiaul plății pentru plata nedatorată.
Banca nu a greșit. Dumneavoastră sunteți singurul care a greșit și trebuie să vă asumați rezultatul greșelii.
Nu mai inteleg nimic. Dumneavoastra mai sus imi spuneti :,,Dacă numele și /sau contul IBAN sunt greșite pe ordinul de plată, plata nu poate fi încasată de către banca beneficiarului. Este o plată eronată și banii se întorc în contul plătitorului.'' si acum imi spuneti ca banca nu a gresit. Eu nu vreau acei bani doar vreau ca banca sa ii trimita inapoi.
Beneficiarul platii este de acord sa ii restituie, nu i-a incasat, nu este in tara. Doar banca i-a luat suma care era poprita. Daca puteti sa mai imi spuneti dupa cat timp poate fi stearsa o poprire?