avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Casa si gradina prin ordinul Prefectului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Casa si gradina prin ordinul Prefectului

Buna dimineata. Va rog frumos sa-mi raspundeti si mie la urmatoarea intrebare: Astazi, 29 septembrie 2015, se mai poate obtine prin Ordinul Prefectului, dreptul de proprietate pe o curte si gradina din jurul unei case in vederea unei ulterioare vanzari? Va intreb pentru ca unii notari spun ca nu mai este posibil, singura varianta viabila ramanand Instanta prin uzucapiune. Cate sanse sunt ca Prefectul sa spuna 'nu-ti dau' ?
Cel mai recent răspuns: shuc , utilizator 04:22, 5 Octombrie 2015
Prefectul nu poate spune "nu-ti dau"! Singura problema poate fi aceea ca activitatea comisiilor locale de fund funciar, care trebuie sa intocmeasca si sa inainteze documentatia aferenta catre Comisia judeteana de fond funciar, respectiv Institutia Prefectului, a fost suspendata de aplicarea legii 165/2013 pana la finalizarea inventarierii terenurilor. Unele judete au terminat aceasta inventariere, altele nu. Mergeti la primarie si veriicati daca respectiva comisie locala isi desfasoara activitatea, iar daca da, depuneti dosarul si acesta va trebui solutionat.
Vesnica problema!Dvs. la casa, daca este cumparata inainte de anul 1989 trebuie sa aveti inscrisa in coala funciara o suprafata la care aveti drept de folosinta, pe aceea puteti obtine ordin prefect de atribuire a terenului. Pe restul mai bine nu incercati, va scriu din experienta proprie, s-ar putea sa umblati in instanta pentru acel teren si sa platiti avocati si experti, taxe dupa valoarea terenului si la urma sa ramaneti cu banii dati si fara teren.Eu , am fost de cealalta parte, si stiu ca cei care mi-au luat terenul prin ordin prefect au cheltuit dublu decat mine la proces si au ramas fara teren si cu banii dati, pentru ca am obtinut in instanta nulitatea ordinului prefectului, fiind mostenitoarea fostei proprietare tabulare.
La mine nu are cine contesta. Suntem doar 2 mostenitori si amandoi suntem de acord sa vindem fara a tine cont de cotele de mostenire (1/8 su 14/1673673..., bla, bla, bla). Am fost de acord sa vindem si sa impartim in doua.
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Octombrie 2015
shuc, utilizator
Terenul nu il puteti vinde daca nu el dvs.
pusa2mimi a scris:

Terenul nu il puteti vinde daca nu e al dvs.

Ca sa vindeti acum, cand vanzarea terenurilor este libera, iar dvs. nu aveti in proprietate nici macar terenul de sub casa, ma indoiesc ca veti gasi cumparator.Solicitati ordin prefect pe terenul care a fost atribuit in folosinta, Chiar daca s-a sistat atribuirea terenului pana la finalizarea legii 165/2013, pentru acel teren puteti face documentatia si nu exista nici un impediment sa il obtineti conform art.36, alin3 din legea 18/1991. Bafta!
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Octombrie 2015
pusa2mimi, utilizator

Alte discuții în legătură

Act proprietate din 1918 shuc shuc Buna dimineata. Vreau sa va expun cat se poate de scurt speta mea, in speranta ca voi primi ceva indrumari spre solutia optima. Deci: In anul 1918, tatal ... (vezi toată discuția)
Atribuire suprafata de teren - probleme cezarad cezarad Va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine daca se poate cu o problema. Bunicii mele i s-a atribuit in anul 1985 de catre Consiliul Popular teren in folosinta de ... (vezi toată discuția)
Teren cu casa nicu20 nicu20 buna ziua.am niste nelamuriri si sper ca aici le pot gasi rezolvarea.vreau sa cumpar un teren de la o batrana.aceasta detine un certificat de mostenire din ... (vezi toată discuția)