avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Dupa declaratia notariala mai pot sa recuperez terenul?
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Dupa declaratia notariala mai pot sa recuperez terenul?

Am cumparat un teren care pe act avea suprafata de 1250 mp. Vecinul de langa mine are parcela tot de 1250 pe act. Cele doua parcele au fost una singura, de 2500 mp. Intre mine si el nu este gard. Au fost doar doi tarusi. Problema este urmatoarea: eu cand am cumparat terenul, a iesit la masuratori doar 1100 mp. Fostii proprietari au dat o declaratie notariala. Acum, vecinii mei au teren mai mult, decat bucata mea. Urmeaza sa il inscrie si ei in noua baza de date. Geometria lor s-a schimbat. In partea din spate este mult mai lat, iar la mine este mult mai ingust decat pe actele vechi. Vreau sa stiu daca, lipsa de teren aparuta sau surplusul aparut, trebuie impartit intre mine si vecini, sau terenul meu va fi mai mic iar al lor mai mare, chiar daca cele doua terenuri au fost o parcela care trebuia impartita in mod egal.
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 12:05, 1 Octombrie 2015
Daca nu va convine cum a iesit din masuratori nu aveti decat sa actionati in instanta vecinii. actiunea este de granituire.
Acțiune în grănițuire și revendicare.deoarece vecinii au intrat în propr. d-voastră.
Pai daca ei nu au inca terenul inscris in baza de date electronica, nu pot sa cer un "expert" care sa stabileasca "granita" dintre noi? Chiar numai pe cale judecatoreasca se poate??
Puteți și amiabil cu condiția ca vecinii să accepte hotarul.dar deja există problema ridicată de d-voastră- cu privire la suprafețe. Deoarece terenurile nu sunt întabulate pentru această operațiune este necesar un pv. vecinătate privind limitele .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu vecinii: curte inscrisa in cf cu mai putini metri decat in realitate rpoenaru rpoenaru in urma cu 9 ani am cumparat un teren intravilan pe care ulterior am construit o locuinta. In extrasul CF sunt 191 mp dar in realitate sunt 337.1 mp. Granitele ... (vezi toată discuția)
Punere in posesie a unui teren fara masuratorii Ionut,, Ionut,, Am o suprafata de teren de 5000 mp , acesta suprafata este inmpartita in 4 parcele eu detin nr 1, nr 2 , nr 3 si una vecinul acum pe ceea cu nr 4 , pe care a ... (vezi toată discuția)
Granituire? Nelamuritul Nelamuritul Buna ziua. Am cumpărat un teren intravilan care este mărginit pe trei laturi cu garduri. Ulterior, am măsurat din curiozitate terenul respectiv și am ... (vezi toată discuția)