Buna ziua am gasit pe un site un articol despre prescriptie si nu il pot intelege pentru ca dupa codul penal la o pedeapsa mai mare de 5 ani dar care nu depaseste 15 ani termenul de prescriptie este de 5 ani plus pedeapsa iar pe site-ul respectiv spune 'Prescriptia executarii pedepsei
Are ca efect considerarea ca executată a pedepsei după trecerea unui interval de timp prevăzut de lege. Termenele de prescripţie, în acest caz, se determină în funcţie de natura pedepsei a cărei executare se prescrie, ţinându-se cont de durata concret stabilită de instanţă a acestei pedepse:
– dacă este o pedeapsă cu detenţiunea pe viaţă sau cu închisoarea mai mare de 15 ani, termenul este de 20 de ani;
– dacă este o pedeapsă cu închisoarea de până la 15 ani, termenul va fi format dintr-o perioadă fixă de 5 ani la care se adaugă jumătate din pedeapsa aplicată;
– dacă este o pedeapsă cu amenda, termenul va fi de 3 ani;
– dacă este vorba de sancţiuni cu caracter administrativ aplicate în cazul faptelor care intră sub incidenţa art. 181 C.pen., termenul este de un an. Ma poate lamuri si pe mine cineva despre ce este vorba Multumesc
DA ca altfel nu intrebam in schimb nu vreau sa detaliez pentru ca se interpreteaza si a-si primi raspunsuri pe care deja le stiu in mare ce ma incurca pe mine este articolul gasit in care spune / – dacă este o pedeapsă cu închisoarea de până la 15 ani, termenul va fi format dintr-o perioadă fixă de 5 ani la care se adaugă jumătate din pedeapsa aplicată; oare e corecta varianta asta si daca da in ce conditii pentru ca pe toate forumurile este clar 5 ani plus pedeapsa fie ea 5ani si o zi .7 ,9 pana in 15 ani.Multumesc
Prescriere pedeapsa
JULI5
In anul 2004 in decembrie am fost condamnat la 3 ani si 6 luni de inchisoare. In anul 2010 am depus o cerere de contestatie in anulare care mi'a fost respinsa. ... (vezi toată discuția)