avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... executare fila CEC -urgent!!!!
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

executare fila CEC -urgent!!!!

Va rog mult sa-mi dati urgent un sfat si anume:

Cum pot solicita in baza unei file cec refuzate la plata, atat executarea silita a societatii cat si personal a semnatarului (administrator si asociat unic), in solidar.
PS. fila cec este investita

Va multumesc din suflet anticipat.

Moga D.
Cel mai recent răspuns: julixu , utilizator 21:43, 6 Octombrie 2005
Si eu sunt interesat de un raspuns vis a vis de aceasta intrebare.
Multumesc.

B.F.
Nu poti face acest lucru decat daca administratorul a avalizat (garantat) personal fila CEC.
Ce poti face insa vis-a-vis de administrator (si este chiar indicat), este sa-i faci o plangere penala pentru inselaciune.
Daca fila de cec a fost refuzata la plata poti face fie o plingere penala impotriva administratorului societatii sau persoanei care emis fila de CEC cu mari sanse de reusita, fie sa incerci executarea silita mobiliara si imobiliara a firmei in numele careia s-a emis fila de cec.Daca ai ce executa, bineinteles...
Administratorul firmei nu poate fi executat silit decit daca are calitatea de avalist, iar creditorul a efectuat formalitatea "protestului de neplata" (afara de cazul in care pe fila CEC exista mentiunea FARA PROTEST).
Daca nu, in ceea ce-l priveste, ramine varianta plingerii penale in cadrul careia te constitui parte civila cu suma de recuperat si debinzi legale
În ce constă " protestul de neplată" ????? Multumesc.,

Alte discuții în legătură

Fila cec ContSters154162 ContSters154162 O fila C.E.C fara acoperire in banca poate fi trimisa spre investire in acelasi mod precum un bilet la ordin? :\"> (vezi toată discuția)
Somatie de plata ion_ceci ion_ceci Buna ziua, Se poate folosi procedura somatiei de plata in urmatoarea situatie? Debitorul pt. plata facturii emite fila c.e.c. fara acoperire. Creditorul ... (vezi toată discuția)
Executare silita fila cec fara acoperire C_CRISTINA C_CRISTINA Pot sa execut silit o fila cec care a fost refuzata de banca din lipsa disponibil? Cum ar trebui sa procedez? Am si o fila cec in alb lasata garantie. Ma ajuta ... (vezi toată discuția)