avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CIM fals sau cum poate fi interpretat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CIM fals sau cum poate fi interpretat

Buna ziua,
Va retin atentia relatand pe scurt un “caz”…
Angajata la o firma, se inmaneaza CIM perioada determinata ( 15.05.13- 15.08.13),program 8 ore/ zi, 40 ore/ saptamana.Se inmaneaza act aditional la CIM, cu modificarea din perioada determinata,in perioada nedeterminata ( restul clauzelor din CIM raman neschimbate).
La data de 15.10.14, se inmaneaza angajatei un act aditional,din care reiese modificarea timpului de lucru de la 8 ore,la 4 ore,si modificarea salariului de la 900 lei ,la 450 lei.
La data de 01.01.2015,se inmaneaza angajatei un alt act aditional din care se constata modificarea salariului de la 450 lei la 525 lei.
La data de 22.09 2015, in urma unei cereri scrise si aprobate,angajata isi ia restul zilelor de concediu de odihna,si anume 16 zile.
Angajata merge la ITM, face o cerere cu rugamintea de a I se elibera un raport din aplicatia electronica,reprezentand registrul general de evidenta a salariatei.
Primind acest raport,realizeaza ca, in ReVisal apare ca si angajata pe o perioada nedeterminata( de la 15.05.2013),cu timp partial de 4 ore.
Intrebarea este,ce ar trebui sa faca,in situatia sus relatata.
Cu multumiri anticipate.#-o
Cel mai recent răspuns: Petru52 , utilizator 18:52, 1 Octombrie 2015
Probabil ca angajatorul a completat gresit REVISAL-ul in ceea ce priveste data de la care isi produce efectele modificarea timpului de munca.

Se poate face corectie de catre acesta.
Multumesc de raspuns...dar, daca se observa inca de la inceput,in Revisal CIM este inregistrat cu norma de 4 ore, apoi urmeaza ceilalti pasi....a fost "gresit" de la inceput? sau unde considerati ca s-a "strecurat " greseala...cu multumiri...
Greseala s-a facut, in opinia mea, in momentul cand s-a inregistrat modificarea timpului de munca de la 8 ore la 4 ore.

Se poate afla exact dintr-un extras revisal cu detalii salariat.
Ultima modificare: Marți, 29 Septembrie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cu stima....sper sa nu devin insistent,insa as dori sa ma lamuresc,poate nu inteleg prea bine....angajatei i sau inmanat actele ( CIM + act aditional ) cu norma de 8 ore si 40 ore pe saptamana...In Revisal se inregistreaza inca de la inceput, cu perioada nedeterminata si 4 ore....ce acte aditionale au fost inmanate angajatei,dupa primul act aditional,consider ca nu sunt "legale"...aici as dori sa punctez...e fals in declaratii,e fals in inscrisuri....si in situatia data,ce ar putea face angajata (pe cale amiabila sau litigiu de munca)...cu scuze pt insistenta :sorry:
Stiti sigur ca de la inceput s-a facut aceasta mentiune?

Alte discuții în legătură

Greșeala sau rea intenție Gabriela Stan Gabriela Stan Angajare cim 8 ore-2011, suspendare cim creștere copil-2014, început activitate 1 lună decembrie 2015-ianuarie 2016( modificat cim 4 ore). Extras revisal ... (vezi toată discuția)
Nu inteleg masura itm Bogdan.k Bogdan.k Am 2 angajati cu norma partiala de 4ore/zi, 20ore/saptamana, repartizate in 2 ture (10:00 - 14:00 sau 14:00 - 18.00). La un control al itm, unul din angajati ... (vezi toată discuția)
Contract pe perioada determinata MIRELAIONICA MIRELAIONICA Am un salariat care a avut contract pe perioada determinata cu 4 ore/zi pana pe data de 08.08.2011, administratorul vrea sa modifice contractul in perioada ... (vezi toată discuția)