avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice contract de concesiune
Discuție deschisă în Achiziţii publice

contract de concesiune

Buna ziua, va rog sa-mi transmiteti daca se poate cadrul legal al contractelor de concesiune din 2005.Pe cati ani se putea concesiona un serviciu public?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: aurelgales , utilizator 12:42, 8 Septembrie 2009
Ordonanta de Urgenta nr. 54 publicata in M. Of. Nr. 569 din data de 30.06.2006 reglementeaza regimul juridic al contractelor de concesiune de bunuri proprietate publica.Contractul de concesiune de bunuri proprietate publica, este acel contract incheiat in forma scrisa prin care o autoritate publica, denumita concedent, transmite, pe o perioada determinata, unei persoane, denumite concesionar, care actioneaza pe riscul si raspunderea sa, dreptul si obligatia de exploatare a unui bun proprietate publica in schimbul unei redevente Fac obiectul contractului de concesiune bunurile care sunt proprietate publica a statului sau a unitatilor administrativ-teritoriale, potrivit Constitutiei si reglementarilor legale privind proprietatea publica.Modul de calcul si de plata a redeventei se stabileste de catre ministerele de resort sau de alte organe de specialitate ale administratiei publice centrale ori de catre autoritatile administratiei publice locale.
Au calitatea de concedent, in numele statului, judetului, orasului sau comunei:
a) ministerele sau alte organe de specialitate ale administratiei publice centrale, pentru bunurile proprietate publica a statului;
b) consiliile judetene, consiliile locale, Consiliul General al Municipiului Bucuresti sau institutiile publice de interes local, pentru bunurile proprietate publica a judetului, orasului sau comunei.
Calitatea de concesionar o poate avea orice persoana fizica sau persoana juridica, romana ori straina.
Contractul de concesiune se incheie in conformitate cu legea romana, indiferent de nationalitatea sau de cetatenia concesionarului, pentru o durata care nu va putea depasi 49 de ani, incepand de la data semnarii lui.
Durata concesiunii se stabileste de catre concedent pe baza studiului de oportunitate.
Contractul de concesiune poate fi prelungit pentru o perioada egala cu cel mult jumatate din durata sa initiala, prin simplul acord de vointa al partilor.
Subconcesionarea este interzisa, cu exceptia situatiilor expres prevazute de prezenta ordonanta de urgenta.
Concesionarea are loc la initiativa concedentului sau ca urmare a unei propuneri insusite de acesta.
multumesc frumos!
in anul 2005 regimul concesiunilor era reglementat de legea nr. 219/1998, care a fost abrogata de OUG nr 34/2006

Intrebare la subiect: se poate cesiona contractul de concesiune, incheiat in conditiile OUG 34/2006? Unde gasesc reglementata aceasta operatiune ?
Multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum fac sa inchiriez sau sa concesionez un teren andreeabarbosu andreeabarbosu am un magazin pe proprietatea mea si as vrea sa concesionez sau sa fac un contract de inchiriere pentru terenul din fata magazinului.acest teren este pe ... (vezi toată discuția)
Cum concesionez un spatiu public andreeabarbosu andreeabarbosu am un magazin pe proprietatea mea si as vrea sa concesionez sau sa fac un contract de comodat pentru terenul din fata magazinului.acest teren este pe domeniul ... (vezi toată discuția)
Contract concesiune ioanandrei ioanandrei In calitate de persoana juridica de drept privat (concesionar) am dobindit in anul 1999 un contract de concesiune pentru prestarea unor servicii de interes ... (vezi toată discuția)