avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Granituire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Granituire

Buna seara,sper sa ma puteti ajuta intr-o problema legata de granituire.In anul 1970 tata a construit o casa din caramida,exact pe locul unei alte case pe care a demolat-o.La semnarea actelor de vanzare-cumparare,vanzatoarea i-a prezentat un act care certifica suprafata terenului dorit de parintii mei si anume 418mp.La masuratoarea ceruta de tatal meu,in teren erau doar 211 mp+casa in supraf.de 46mp.In anul 1970,tata a construit o casa noua pe locul celei vechi,pe care a ingradit-o din toate partile cu gard din plasa de sarma,streasina casei noastre fiind marginea terenului vecinului din spate.In anul 1987,vecinul a vandut casa si terenul din spatele casei noastre,iar noii vecini n-au mai respectat gardul si si-au intins propietatea pana sub zidul casei noastre.Acum 3 ani si-au intabulat casa si au adus un expert care i-a informat ca masuratoarea terenului lor nu corespunde cu realitatea si ca sa fie totul ok,ar trebui sa intre sub casa noastra cu peste 1mp.In anul 1987,noii vecini,neavand bani,n-au solicitat expertiza topo si au platit pt suprafata inscrisa in acte.Intre timp si-au construit un cotet de porci la 4.30 de zidul casei mele si au mutat gardul despartitor cu aprox.50cm lipit fiind si el de casa mea.Acum ne ameninta cu instanta si cu demolarea casei mele pt a-si recupera terenul.fara a tine seama ca terenul de sub streasina casei e al meu si-l folosesc ei in mod abuziv.Din contra,ei sustin ca acesta le-ar apartine.Va rog daca se poate sa-mi spuneti ce am de facut in continuare si daca pot sa-mi recuperez terenul din spatele casei.Va multumesc!
Mergeti la un cabinet de avocatura cu actele de proprietate si va intenta un proces de granituire .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distanta intre casa mea si curtea vecinului dana florina dana florina buna ziua! am si eu o intrebare. am o casa la tara si am ceva probleme cu vecinul meu.ideea e ca intre noi nu exista un gard, avand in vedere ca suntem rude j ... (vezi toată discuția)
Distanta obligatorie intre doua case la tara ferus ferus Am construit o casa la tara , atunci nu am avut vecin si am facut gard in spatele casei masurat legal ,adica a ramas loc de streasina. Dupa vreo 10 ani s-a mai ... (vezi toată discuția)
Drum de servitute,obligatii andra-celia andra-celia Am si eu o problema si va rog daca ma puteti ajuta, o sa incerc sa fiu cat mai explicita,acum 5 ani tatal meu a vandut un teren in spatele casei ... (vezi toată discuția)