avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1343 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Vanzare uscatorie bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Vanzare uscatorie bloc

Buna.

Este posibil sa cumpere unul dintre locatari uscatoria blocului in conditiile in care uscatoria nu figureaza in planul de construire a blocului si daca nu exista unanimitate 100 % din partea locatarilor?

Eu am facut imbunatatiri la acea uscatorie, si din senin niste locatari noi i-au impus administratorului sa stranga 50 +1 semnaturi din partea locatarilor, intrucat in Moldova asa se procedeaza si se poate vinde bunul comun a blocului. Am cautat in legea 230/2007 daca au dreptate , insa nu am gasit acest aspect in lege. Va rog sa ma ajutati cu un sfat, pentru ca nu vreau sa fac discutii inutile, dar nici sa raman cu investita facuta fara sa ma pot folosi de uscatorie. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: capucino , utilizator 22:14, 29 Septembrie 2015
Mai exista topicuri in sectiunea noastra pe acest subiect.
Va rog sa cautati si veti avea prilejul sa cititi solutia pe care o aveti la dispozitie.

In principiu, de cumparat uscatoria o puteti face numai in aceste conditii:
- scoaterea uscatoriei din caracterul de proprietate comuna indiviza fortata si perpetua si acordarea caracterului de proprietate comuna obisnuita - la judecatorie
- fiecare proprietar sa isi vanda la notar cota-parte din uscatorie.
Aceste doua conditii trebuie indeplinite obligatoriu.

Aveti la dispozitie solutia de a lua in concesiune pe o perioada mai lunga de timp - pana la 49 de ani, in schimbul platii unei chirii catre asociatie.
Pentru aceasta concesiune va trebuie acordul majoritatii de 50% +1 dintre proprietari si a acordului proprietarilor din imediata vecinatate a uscatoriei, numiti proprietari afectati, conform art.39 din Legea 230/2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari
.Art. 39. - Proprietatea comuna poate fi utilizata de catre terti, persoane fizice sau juridice, de drept public ori de drept privat, numai cu acordul majoritatii proprietarilor membri ai asociatiei si al proprietarilor direct afectati de vecinatate, in baza unui contract de inchiriere, de folosinta sau de concesiune.

Ultima modificare: Marți, 29 Septembrie 2015
elga50, moderator
Multumesc. IMi cer scuze, dar nu am avut timp sa studiez postarile in legatura cu problema asta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme inchiriere uscatorie shhican shhican Am si eu o problema in legatura cu inchirierea unei uscatorii de bloc. Problema e in felul urmator: Vreau sa inchiriez o uscatorie de bloc la ultimul etaj ... (vezi toată discuția)
Uscator! razvandicu razvandicu Buna ziua! Am sa va expun problema mea si mi ar fi de ajutor niste pareri!I Intr-o scara de locatari la parter se afla o camera folosita drept ... (vezi toată discuția)
Inchirieri miliga miliga cati locatari ai unei scari de bloc trebuie sa semneze pentru a se inchiria uscatorul? (vezi toată discuția)