avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 320 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Avantaje functionar public fata de personal contractual
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Avantaje functionar public fata de personal contractual

Buna Ziua!
Sunt angajata intr-o institutie publica locala ca si functionar public, iar eu vreau sa particip la un concurs pt un post de contabi sef in regim contractual intr-o alta institutie publica..Bineinteles ca este vorba de un salariu mai mare.
Intrebarea mea este!
Pot sa ma suspend din functionar public pe o anumita perioada fara ies din corpul lor.?Sau trebuie sa renunt de tot la functonar public?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:01, 30 Septembrie 2015
Art.94 din Legea nr.161/2003
(1) Calitatea de funcţionar public este incompatibilă cu orice altă funcţie publică decât cea în care a fost numit, precum şi cu funcţiile de demnitate publică.

(2) Funcţionarii publici nu pot deţine alte funcţii şi nu pot desfăşura alte activităţi, remunerate sau neremunerate, după cum urmează:
a) în cadrul autorităţilor sau instituţiilor publice;

.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Functionar public pe post contractual? Nemteanu Victoria Nemteanu Victoria BUNA ZIUA! POATE FI OCUPAT UN POST DE NATURA CONTRACTUALA RAMAS VACANT CA URMARE A ALEGERII INTR-O FUNCTIE DE DEMNITATE PUBLICA....DE CATRE UN FUNCTIONAR ... (vezi toată discuția)
Functionar public sau personal contractual? Danaioana Danaioana Buna dimineata, Ma confrunt cu urmatoarea situatie. Un functionar public doreste suspendarea functiei publice si ocuparea unui post contractual, din cadrul ... (vezi toată discuția)
Contabil scoala PaulinaDospina PaulinaDospina Buna seara! Va rog sa-mi spuneti daca are voie contabilul primariei, care este functionar public, sa preia functia de contabil sef de la scoala (in cazul in ... (vezi toată discuția)