avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1420 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Blocare conturi
Discuție deschisă în Executare silită

Blocare conturi

1)-Are executorul judecatoresc numai prin incheiere dreptul sa ceara bancilor unde am conturi blocarea tuturor cardurilor pentru o suma de 4000 de lei? banca are dreptul sa faca asa ceva?Practic eu nu ma pot intretine ca nu am acces la nicun leu din salariu.
2)- Executorul judecatoresc are obligatia verificarii actelor din dosar si inainte de a incheia o hotarare de executare sa verifice daca o datorie este sau nu prescrisa?
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 08:34, 5 Octombrie 2015
1) executorul are dreptul sa indisponibilizeze toate conturile bancare in situatia in care creditorul a solicitat acest lucru; trebuie sa instiintati executorul ca in unul din conturi incasati salariul si din acela sa retina doar 1/3;
2) sigur ca executorul trebuie sa verifice ca sunt indeplinite conditiile pentru incuviintarea executarii silite; daca insa apreciati ca incheierile acestuia sunt nelegale, aveti posibilitatea sa formulati contestatie la executare.
Multumesc. Am formulat o depun miine.Este o executare pt un credit din 2003 scadent in 2006 si pt care nu s-a facut pina acum nicun fel de act de executare.

dar totusi executorul nu poate fi tras la raspundere pentru aceste fapte cind conastata ca este implinita prescriptia?
Ultima modificare: Duminică, 4 Octombrie 2015
leus, utilizator
Prescripția este o excepție relativă și trebuie invocată de către dvs, nu este invocată din oficiu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lnvestire formula executorie leus leus Un contract de credit nu este ajuns la scadenta,dar s-a intirziat cu plata 2 luni si jumatate pe motive medicale(februarue -martie 2006) demonstrate bancii, ... (vezi toată discuția)
executare silita dupa 9 ani. leus leus Am avut un credit in 2003.august pe 36 luni scadent in aug,2006.L-am achitat in dec 2006, am avut unele 2 rate intirziate, ultima rata mi s-a retinu din ct de ... (vezi toată discuția)
Cerere executare silita aurtan aurtan Buna ziua, Am primit o instiintare de la un executor judecatoresc prin care mi se aduce la cunostinta ca s-a declansat urmarirea silita mobiliara impotriva ... (vezi toată discuția)