avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... O factura emisa de o firma dar cu cont de persoana ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

O factura emisa de o firma dar cu cont de persoana fizica

Buna ziua
In urma contactarii unei firme ce comercializeaza lemne de foc,m-am inteles la telefon cu persoana de contact sa-mi livreze 50msteri lemn de fag la domiciliu,urmand sa platesc un avans de 3000 lei in baza unei facturi emise si restul de 4500 lei(inclusiv transportul) la livrarea lemnului.Zis si facut! Am primit factura si am mers la banca.Acolo surpriza! Nu puteam plati deoarece factura era emisa de firma dar avea un cont de persoana fizica si nu mi-a permis sa fac plata ridicand chiar semne de intrebare.
L-am sunat din nou pe nenea cu firma si m-a lamurit; nedorind sa inregistreze TVA-ul mi-a cerut sa fac plata in acest cont al cumnatului sau.Dupa multe discutii contrare in care noi(eu si sotul) ne-am manifestat indoiala asupra onestitatii acestei tranzactii si el (nenea cu firma) ne-a dat tot felul de asigurari ca este om serios care are tot felul de vanzari si cu lemne si cu cherestea si cu case de lemn etc si cu scuzele de rigoare citez:,,nu sunt nici tigan si nici nu tip dupa 3000 lei'', ce mai, m-am lasat pacalita si am platit cei 3000 lei in acel cont personal care se gasea pe factura emisa( la date furnizor ).Am primit un ordin de incasare de la banca cu justificarea :avans lemn de foc.
Am asteptat lemnele si nu au venit ,ba din cauza vremii,ba a masinii de transport,ba din alte cauze.Acum nu ne raspunde la telefon ,la sms-uri,la email-uri si evident cu toate cererile noastre insistente de a ne inapoia banii, rezultatul e nimic.
Marea intrebare este :Ce masuri pot lua impotriva acestei firme (care, intre timp am descoperit ca are cod caen 4711 de activitate), impotriva acestui nenea care cu siguranta ca a mai fraierit si pe alti doritori de lemne de foc ca noi si ca o va mai face in continuare pe motiv ca-i merge(eu sunt cel mai bun exemplu doar).
Va spun sincer, nu doresc sa-i fac rau personal sau sa-i stric afacerile pe care le are (daca le are si sunt oneste). Aproape cu totii apelam la diverse artificii ca sa castigam niste banuti, dar asta este o inselaciune, ce a facut el cu mine! Vreau sa-mi recuperez banii si poate ca altii sa invete ca e foarte adevarat cand se spune ca ,,increderea nu se ofera ,ea se castiga''. Pacat ca pe mine e posibil sa ma coste 3ooo lei aceasta lectie!
.
Cel mai recent răspuns: basanti , utilizator 16:32, 3 Noiembrie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
BODEALEX a scris:

, reclamati URGENT la Politie .




ce inseamna acel urgent , din moment ce a trecut ceva vreme de la depunerea banilor in cont , in ideea ca vor veni si lemnele?!!!

basanti , faci o plangere penala pentru inselaciune pe numele titualrului contului(dovada chitanta de la banca , cu nume , prenume, etc...etc...) , si in acea plangere , il bagi ca si complice pe "nenea cu lemnele" , ca deocamdata impotriva lui , nu ai nici o dovada!
codul CAEN firmei respectivului , n-are nici o treaba in toata cu toata inselatoria !
Din pacate, nu am nici un contract cu el,doar o factura emisa de o firma care pe net apare la tot ce presupune comert cu: lemne de foc, cherestea,casute de lemn si alte articole din lemn.
Factura contine un cont de persoana fizica,cel al cumnatului,care isi mentioneaza numele langa cont ca fiind administratorul contului(lucru verificat si la banca,cont unde am facut plata).In schimb factura este semnata de nenea cu care m-am inteles la telefon(semnatura este inteligibila) si pe ea se specifica clar: lemn de foc fag,nr msteri,suma ,tot ce trebuie sa aibe o factura normala.Si mai am evident ordinul de incasare de la banca pe numele cumnatului in care iar am specificat ca am facut plata ca si avans lemne de foc.
Cat despre incasarea valorii livrarii pe firma ,nenea a fost foarte explcit la telefon cand a mentionat clar ca nu doreste inregistrarea TVA-ului pe firma si ca doar daca facem plata in contul cumnatului ne trimite lemnele.
Plata avansului a fost facuta pe 4 septembrie 2015.Intai a fost masina plecata in alta cursa,apoi masina s-a stricat,ulterior s-a stricat si vremea (este vorba de un judet de munte,de unde pleaca lemne de foc in toata tara,de unde se apovizoineaza si cei care ulterior le vand la un pret mai mare) Si in final a refuzat sa mai comunice cu noi.
Plangerea unde o fac? Eu locuiesc foarte aproape de capitala,o fac la ANPC,la politie,dar care politie?
cum am spus si mai sus , impotriva firmei respective nu aveti nici o proba care s-o incrimineze. in cel mai rau caz , doar complice...care o sa iasa basma curata .
din povestea dumneavoastra singurul "hot" este cel cauria i-ati trimis banii...
nu va luati dupa aparente , mergeti la politie si detailati toata povestea . persoana care a primit banii in cont poate sa fie chiar cel cu care ati vorbit la telefon...nu aveti de unde sa stiti.
daca vreti facturi , dati-mi adresa de mail , si sa vedeti cate facturi va pot redacta , deci n-are absolut nici o relevanta.

Alte discuții în legătură

Am fost înșelați cu 4.500 de lei de cineva care ne-a dat o factură cu datele unei firme cu care n-are nicio legătură. există soluții de recuperare a banilor? TOTAL FOREST CONSULT SRL TOTAL FOREST CONSULT SRL Bună seara. În primul rând doresc să mulțumesc celor de la avocatnet.ro pt. oportunitatea oferită de a putea primii soluții la întrebările noastre ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am platit unei firme o suma de bani, pe baza unei ... anakarenina1 anakarenina1 Buna ziua, am platit unei firme o suma de bani, pe baza unei facturi fiscale pentru executarea unei balustrade . Serviciile nu au fost efectuate de nici un ... (vezi toată discuția)
Se considera livrare intracomunitara? ASUL28 ASUL28 Buna ziua O livrare de produse finite de la o soc. romaneasca catre alta soc. rom. cu locul livrarii in Italia, se considera livrare intracomunitara? Si o ... (vezi toată discuția)