avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Nelămuriri PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Nelămuriri PFA

Bună ziua, sunt PFA, mai exact prestez servicii foto-video la evenimente și am mai multe nelămuriri:
1. Ce trebuie să trec în registrul inventar?
2. Obiectele de care mă folosesc pentru prestarea serviciilor (aparat foto cameră video, imprimantă) au fost achizitionate pe persoană fizică înainte de a mă înregistra la ORC ca PFA, pot (dacă da, cum) trece valoarea acestora la cheltuieli?
3. Am cumpărat diverse consumabile (CD/DVD-uri, carcase, hârtie foto, etc) obiecte ce-mi servesc ca "ambalaj" pentru serviciile prestate, ce fa cu acestea trebuie să mai întocmesc ceva acte pentru acestea... cum ar fi: NIR, Bon de consum etc.
4. Pentru cheltuielile cu deplasarea (combustibil) mai trebuie atașat și ordin de deplasare, sau e de ajuns bonul fiscal ce conține CIF-ul meu.

Vă mulțumesc

Alte discuții în legătură

Sunt pfa, ce cheltuieli îmi pot deduce pentru cod caen 7420? Mara8912 Mara8912 Este nevoie sa fac doar un contract de comodat între mine si PFA? si presupun combustibilul trebuie emis pe CUI-ul PFA-lui. Ce alte Chieltuieli mai pot ... (vezi toată discuția)
Completare nir si bon consum florisp2009 florisp2009 Sunt corecte documentele ce trebuiesc intocmite pentru : -materiale consumabile,piese schimb =intocmesc nir si bon consum - combustibil auto, = intocmesc ... (vezi toată discuția)
Deductibilitate combustibil firma taxi neplatitoare tva carmenbn carmenbn Un PFA cu obiect de activitate taxi,neplatitor de TVA,poate deduce bonurile fiscale de combustibil fara a avea CIF-ul trecut pe bon de catre furnizorul de ... (vezi toată discuția)