avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 278 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Sunt PFA, ce cheltuieli îmi pot deduce pentru cod ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Sunt PFA, ce cheltuieli îmi pot deduce pentru cod CAEN 7420?

Este nevoie sa fac doar un contract de comodat între mine si PFA? si presupun combustibilul trebuie emis pe CUI-ul PFA-lui.
Ce alte Chieltuieli mai pot deduce, am cod CAEN 7420. Chieltuieli cu albumepe foto, dvd, printare foto, echipamente foto etc? Este posibil sa imi pun și abonamentul mobil pe PFA ca si chieltuiala?

Pentru persoane fizice este nevoie de a emite bon fiscal+ factura susținut de un contract de prestare servicii sau este ok si contract+bon fiscal? Sau doar contract+ chitanță normală?

Ultima modificare: Marți, 13 August 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: PFACLAU , utilizator 08:35, 16 Aprilie 2024
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Contract de comodat între proprietarul masinii si PFA. Pentru a putea deduce combustibilul 50% ca si cheltuiala pe pfa, trebuie emis bonul fiscal la achizitie carburant pe CUI-ul PFA-lui.
Pentru a putea deduce pe pfa chieltuieli cu albumele foto, dvd, printare foto, echipamente foto etc. atat ca materiale consumabile pentru prestarea de servicii si mijloce fix dar si ca marfa, pentru ca am inteles dintr-o alta postare ca doriti sa si vindeti accesori direct cumparate, astea trebuie toate luate cu factura si chitanta (sau bon fiscal) direct pe pfa.
Nu va apucati sa desfasurati activitatea daca nu ati achiziionat inca casa de marcat cu jurnal electronic.
Pentru a va deduce pe pfa cheltuielile cu telefonia si internetul contractul cu furnizorul si deci si factura trebuie sa fie pe pfa.
Pentru persoane fizice si juridice este nevoie sa emiteti bon fiscal susținut de un contract de prestare servicii. Factura dati obligatoriu la persoane juridice si la persoane fizice doar daca va cere.
Ultima modificare: Luni, 12 August 2019
george-neagu, moderator
Vă mulțumesc mult!
Nu sunteti cu norma de venit?
Buna ziua! Multumesc frumos pentru raspuns. NU am casa de marcat deoarece lucrez doar prin OP-uri / online, Fara cash. Parca nu mai trebuie contract daca nu este pe perioada lunga si cu anexe, nu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli deductibile pfa ContSters166949 ContSters166949 De curand am deschis un PFA cu activitatea principala Administrarea Imobilelor pe baza de contract sau comision. Am facut contrect de comodat pentru apartament ... (vezi toată discuția)
Pfa: nir, deducere utilitati si combustibil, decizie facturare -nelamuriri Maxdim Maxdim Buna ziua, Va deranjez cu cateva nelamuriri pe care le am la inceput de drum cu un PFA ( comert online). Am citit regulamentul forumului si sper sa nu ... (vezi toată discuția)
Nelămuriri pfa OliviuBujor OliviuBujor Bună ziua, sunt PFA, mai exact prestez servicii foto-video la evenimente și am mai multe nelămuriri: 1. Ce trebuie să trec în registrul inventar? 2. ... (vezi toată discuția)