avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... RENUNTARE LA MOSTENIRE DEFUNCT BUNIC
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

RENUNTARE LA MOSTENIRE DEFUNCT BUNIC

Am rugamintea de a-mi explica cineva ce posibilitati sunt pt cineva domiciliat in Italia sa intocmeasca un act din care sa reiasa ca renunta la mostenirea defunctului bunic matern.
Mai exact suntem 2 frati unul in România altul in Italia, mama a decedat si mai apoi a decedat si bunicul.Bunica doreste sa treaca bunurile pe numele ei , noi suntem de acord dar cel din Italia nu poate veni in România
Ce fel de act trebuie (1.sunt valabile cele intocmite in Italia sau e musai sa ajunga la Consulat 2.e suficienta o declaratie de renuntare sau e mai buna o procura prin care-l împuterniceste pe fratele din România sa-l reprezinte).Binenteles ca noi cautam cea mai ieftina si valabila varianta.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 10:00, 17 Iulie 2009
Varianta cea mai simpla este declaratia de renuntare data in fata unui notar italian sau a consulului roman.

Atentie: renuntarea descendentilor la succesiune are ca efect chemarea la mostenire a succesibililor dintr-o clasa inferioara, in cazul de fata a fratilor si surorilor bunicului sau a descendentilor din frati si surori, alaturi de sotia supravietuitoare.
Fratele din Italia poate face declaratie de renuntare la consulat. Si procura tot la consulat se face. Ambele costa la fel, cred, dar prima e mai sigura.
Cu stima,
Av. Niculescu-Gorpin
Pentru a se evita alte probleme, cel mai bine fratele da o declaratie prin care renunta la mostenirea dupa bunic.
asa cum v-a spus si dl av themis, renuntarea la mostenire a fratelui dvs . va avea ca efect venirea la succesiune a erezilor dintr-o clasa inferioara .
eu as propune de ex, ca fratele sa faca o procura la consulat prin care va imputerniceste pe dvs sa-l reprezentati la notar .
ulterior veti putea face un partaj voluntar in favoarea bunicii .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire frati orber orber Buna ziua! Fratele tatalui meu a decedat in urma cu 2 luni. Am anuntat-o (prin cineva, eu neavand numarul ei de telefon) pe sotia lui de acest eveniment,care ... (vezi toată discuția)
Cum se fac actele de succesiune??? diaioni diaioni tatal meu a decedat anul trecut,mama a ramas singura,iar noi suntem 2 surori si 2 fratii.cum putem sa facem actele de succesiune p numele mamei daca noi nu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am o garsoniera poprietate comuna cu sotia defuncta ... myinfo myinfo Buna ziua, am o garsoniera poprietate comuna cu sotia defuncta cu care am avut o fiica. Cum locuiesc in strainatate, toate demersurile le-am facut la ... (vezi toată discuția)