avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Permis auto suspendat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Permis auto suspendat

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspus la urmatoarea intrebare.....postioara:D
Sotului meu i s a ridicat permisul acum 2 ani de zile , conducea un tractor si venind de pe camp a mai si baut un pic.A facut contestatie si in urma acesteia in 30 martie a.c a sosit acasa o instiintare conform careia va avea permisul suspendat 90 de zile.Acum cateva zile cand conducea autoturismul personal a fost oprit de politie si acestia verificand starea permisului au constatat ca este suspendat...este posibil asa ceva???Este amenintat cu deschiderea unui dosar penal,la ce ne putem astepta??
Multumesc anticipat,
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:25, 5 Octombrie 2015
Conteaza mult pentru incadrarea faptei valoarea alcolemiei cu care a fost depistat sotul dv
Suplimentar sanctiunii principale,soferii depistati conducand sub influenta bauturilor alcolice,risca primirea unei sanctiuni de 9-20 puncte-amenda, soferii risca sa ramana fara permis timp de 90 de zile atunci cand conduc sub influenta bauturilor alcoolice (daca fapta nu constituie infractiune);
In urma hotararii judecatoresti,sotul dv trebuia sa predea permisul
Art. 96.
(1) Sanctiunile contraventionale complementare au ca scop Inlaturarea unei stari de pericol si preIntampinarea savarsirii altor fapte interzise de lege si se aplica prin acelasi proces-verbal prin care se aplica si sanctiunea principala a amenzii sau avertismentului.
(2) Sanctiunile contraventionale complementare sunt urmatoarele:


(4) Suspendarea exercitarii dreptului de a conduce se dispune de catre seful politiei rutiere a judetului sau a municipiului Bucuresti ori de Inlocuitorul acestuia, pe raza careia a fost savarsita una dintre faptele prevazute la art. 100 alin. (3), art. 101 alin. (3) si art. 102 alin. (3), sau de catre seful politiei rutiere din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane ori de adjunctul acestuia pentru faptele constatate de politistii rutieri din subordine. In cazul cumulului de 15 puncte de penalizare, suspendarea exercitarii dreptului de a conduce se dispune de catre seful politiei rutiere a judetului sau a municipiului Bucuresti pe raza careia Isi are domiciliul sau, dupa caz, resedinta titularul permisului de conducere.

Nepredand permisul
Art.114. - (1) Anularea permisului de conducere se dispune în următoarele cazuri:
[ ... ]
b) titularul permisului de conducere a fost condamnat, printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă, pentru infracţiunile prevăzute la art. 334 alin. (2) şi (4), art. 335 alin. (2), art. 336, 337, art. 338 alin. (1), art. 339 alin. (2), (3) şi (4) din Codul penal;
Art. 86
(1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de catre o persoana care nu poseda permis de conducere se pedepseste cu inchisoare de la unu la 5 ani.
(2) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de catre o persoana al carei permis de conducere este necorespunzator categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv sau permisul i-a fost retras sau anulat ori careia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendata sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule in Romania se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis alexa_25 alexa_25 Buna ziua, as avea nevoie urgenta de un raspuns.In aprilie 2016 mi-a fost suspendat permisul de conducere.Am facut o plangere in instanta in care am atacat si ... (vezi toată discuția)
Motiv sechestrare masina italia iojamaria iojamaria Buna seara. Asi dori sa stiu daca , in legislatia italiana , exista baza legala pentru sechestrarea unei masini, de catre carabinieri, in cazul in care ... (vezi toată discuția)
Buna! in luna august 2023 am fost prins conducand beat , alcolemie ... marya17 marya17 Buna! In luna august 2023 am fost prins conducand beat , alcolemie 2.98 % in sange in judetul maramures, mi a fost luat permisul si mi s a facut dosar penal la ... (vezi toată discuția)