avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Lucrare privata racordare apa, devine domeniu public?
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Lucrare privata racordare apa, devine domeniu public?

Buna ziua,

Pe strada pe care locuiesc s-a construit un bloc nou acum aprox. un an si jumatate, care a realizat racordarea acestuia la reteaua de canalizare si apa potabila, din strada principala, care se afla putin mai departe de locul unde este realizata constructia.

Eu locuiesc vis-a-vis de acest bloc, la casa, si nu sunt racordat la reteaua de canalizare si apa potabila. Nu imi permit sa realizez racordul din strada principala, pentru ca pretul este mult prea mare. Am incercat mai multe demersuri cu primaria si direct cu Apa Nova, pentru extinderea canalizarii pe aceasta strada, insa fara nici un rezultat. Apa Nova, in schimb, a mentionat ca lucrarea blocului, la care m-as putea racorda, fiind apropiata de casa mea, este privata, si nu depinde de ei. (Am incercat sa vorbesc si direct cu proprietarul blocului, insa nu a fost de acord sa ma racordez si eu la reteaua lor de canalizare si apa potabila). Am citit undeva - nu mai stiu exact unde - ca, in decurs de un an, lucrarile de racord la apa potabila si canalizare, pe domeniul public - desi private, initial - devin proprietatea Apa Nova. Este adevarat? Ma pot adresa, din nou, la Apa Nova, pentru realizarea acordului la aceste retele, sau imi vor spune, din nou, ca sunt proprietate privata?

Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Racordare apa si canalizare obligatorie? buna ziua, sunt in procesul ... GabrielNicolae GabrielNicolae Racordare apa SI canalizare obligatorie? Buna ziua, Sunt in procesul constructiei casei. Incerc sa ma racordez la apa, dar cei de la compania de apa imi ... (vezi toată discuția)
Racordare la gaz si canalizare Andrei1982 Andrei1982 Buna ziua As dori si eu sa pun o intrebare referitoare la racordarea la gaz si curent: Acum un an am cumparat o casa (intabulata) ... (vezi toată discuția)