avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reparatii lift
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reparatii lift

Ce pasi ar trebui urmati pentru a solicita (in calitate de proprietar) unei asociatii sa reparat liftul ?

Proprietarii membri ai asociatiei sunt de genul 'fiecare pentru el' si nu cad niciodata de comun acord sa faca ceva in interes comun.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:14, 23 Februarie 2016
Liftul reprezinta parte comuna a carei intretinere si reparatie intra in responsabilitatea exclusiva a asociatiei de proprietari,care detine autoritatea si competenta sa dispuna masurile necesare functionarii liftului in limitele tehnice-legal prevazute
Sesizati oficial presedintele de asociatie care detine autoritatea si competenta in calitate de reprezentant legal al asociatiei de proprietari sa dispuna masurile necesare remedierii defectiunilor existente la lift
Pentru a functiona in conditii de siguranta, liftul trebuie sa fie in stare tehnica corespunzatoare, sa detina cartea tehnica ISCIR si sa aiba autorizatie ISCIR in termen de valabilitate.
@ynocentta - da, acesta este primul pas dar ma interesa ce se poate face daca presedintele nu ia nici un fel de masura.

@gigipopa - n-am ajuns pana la aprobari si verificari stare tehnica. Starea este de nefunctionare (e complet oprit).
Update:
Presedintele este doar de forma, asociatia nu mai este statutara.
In general, lumea nu vrea infiintarea unei asociatii.
Ce anume trebuie facut in aceasta situatie ?
Contactati o firma de profil, autorizata de catre ISCIR care sa repare liftul (daca se mai poate repara)/ sa inlocuiasca piese (daca gaseste piese de rezerve). Este vorba de lucrari mecanice. Este posibil ca in urma expertizei firmei de reparatii, aceasta sa constate ca este nevoie si de reconditionari la casa liftului, caz in care trebuie contactata si o firma de ctii.
Respectiva firma de reparatii lifturi poate ulterior sa completeze cartea ISCIR a liftului si sa obtina si autorizarea ISCIR a liftului respectiv.

Alte discuții în legătură

Ascensoarele pun in pericol viața locatarilor AnaMarria AnaMarria Buna ziua!Ma adresez dvs,poate ma puteți îndruma ...In blocul in care locuiesc exista 2 ascensoare care stau sa cada .Starea lor tehnica este dezastruasa,nu ... (vezi toată discuția)
Achizitie motor lift Marius0123 Marius0123 Buna ziua, Administratorul Asociatiei de Proprietari a decis prin semnatura membrilor asociatiei (si nu prin adunare generala) schimbarea motorului ... (vezi toată discuția)
Durata revizie/modernizare lift petroutza petroutza Buna ziua, Locuiesc la et.9 al unui bloc in care tocmai a inceput revizia/modernizarea liftului.Problema este ca durata de executie a lucrarii a fost ... (vezi toată discuția)