avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... durata revizie/modernizare lift
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

durata revizie/modernizare lift

Buna ziua,
Locuiesc la et.9 al unui bloc in care tocmai a inceput revizia/modernizarea liftului.Problema este ca durata de executie a lucrarii a fost estimata la 45 de zile. Mi se pare extrem de mult si vreau sa stiu daca exista limite temporale in legislatie si cui trebuie sa ma adresez pt. a se urgenta lucrarile. Mentionez ca ieri, 24.06.2009 nu s-a prezentat nimeni la "lucru" desi liftul a fost oprit incepand cu 22.06.09,probabil din cauza sarbatorii religioase. As dori sa stiu daca si acest lucru este legal.Pt. ca vor mai veni sarbatori, ... Multumesc!
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 11:18, 27 Martie 2024
Trebuie sa va adresati ISCIR pentru a va pune la dispozitie Prescriptia tehnica PTR6-2002 ce reglementeaza Cerintele tehnice privind montarea, punerea in functiune, exploatarea, repararea si verificarea tehnica a ascensoarelor electrice si hidraulice de persoane si/sau de materiale sau sa va ofere informatiile necesare.
ISCIR, str. Sfantul Elefterie nr. 47-49, sectorul 5
Bucuresti, www.iscir.ro
Cod: 726111
Telefon: (+4021) 411.97.60; 411.97.61
Fax: (+4021) 411.98.70
E-mail: iscir@fx.ro
;)
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Iunie 2009
Corina Capotã, Avocat
In contractul care il are asociatia cu firma autorizata sa efectueze revizia liftului in mod cert este trecuta durata reviziei anuale.
De regula, data inceperiii reviziei trebuie respectata pentru ca sunt verificati de ISCIR.
Chiar daca vi se pare ca au oprit liftul si nu lucreaza este posibil sa se lucreze la inlocuirea unor piese importante...
Va inteleg supararea daca locuiti la etajul noua.
Buna ziua
Asociatia de proprietari, din care fac parte, a incheiat un contract de verificari tehnice a lifturilor. Aceste verificari sunt lunare, iar taxele ne sunt impuse pe listele de plata. Nu sunt mici. Un lift verificat, costa 180 euro, complexul are 16 lifturi. La sedinta Presedintele a justificat ca aceste verificari sunt impuse legislativ. Insa in Ordinul 577 din 27 nov 2002, verificarea sau revizia tehnica este la un interval de 3 ani. Ce putem face in aceasta situatie, abuziva?
"Data următoarei verificări tehnice periodice se stabileşte în funcţie de complexitatea, locul de instalare, condiţiile de mediu şi regimul de funcţionare, vechimea în serviciu şi starea tehnică ale ascensorului."
[ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 27 Martie 2024
latka, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata autorizare iscir udau_1966 udau_1966 asociatia noastra de propietari are in exploatare blocuri cu apartamente care detin ascensoare pt a ajunge la etajele superioare.aceste ascensoare sunt ... (vezi toată discuția)
A crescut taxa pentru verificarea lifturilor - iscir Armenteros Armenteros In data de 26.08.2010 a fost publicata in Monitorul Oficial Ordonanta 22 care modifica si completeaza Legea 64/2008. Prin aceasta, se prevede reorganizarea ... (vezi toată discuția)
Ascensoarele pun in pericol viața locatarilor AnaMarria AnaMarria Buna ziua!Ma adresez dvs,poate ma puteți îndruma ...In blocul in care locuiesc exista 2 ascensoare care stau sa cada .Starea lor tehnica este dezastruasa,nu ... (vezi toată discuția)