avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis suspendat 30 de zile pentru trcere pe rosu
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis suspendat 30 de zile pentru trcere pe rosu

Buna seara!
Acum 1 ora mi`a fost suspendat permisul pentru 30 de zile pentru ca am trecut pe rosu.
Am refuzat sa semnez procesul verbal, dar permisul a ramas la "politai", primind in schimbul lui o dovada pentru 15 zile.
Intrebarile mele ar fi:
1)De moment ce nu m`au filmat.. nu prea au ce sa prezinte la judecata.. deci mai mult ca sigur voi castiga, nu?Mai e nevoie sa mai pun martor?
2)Pot depune contestatie in 15 zile de azi.. cand mi`au retinut permisul si mi`au dat dovada.. chiar daca nu am semnat P.V.?Sau in 15 zile de cand voi primi P.V. acasa?Nea "pioliatiul" zicea ceva de genul ca ii va da drumul in a 16`a zi ca sa nu pot depune contestatie.. E posibil ca in momentul in care am primit dovada(si am lasat permisul,adica acum 1 ora) sa se considere ca am luat la cunostinta despre procesul verbal?Si trebuie sa contest in 15 zile incepand de azi?Sau sa stau linistit si sa il astept acasa?Si am 15 zile din momentul ala sa il contest?
3)Procesul vine acasa cu o recomandata sau pur si simplu prin posta?O sa plec din tara pentru 2 saptamani,luni,pe 20,si vreau sa fiu sigur.. sa nu cumva sa vina si sa nu am timp sa il contest..
In speranta ca ma veti ajuta,va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: ticut , utilizator 10:39, 9 Noiembrie 2009
Buna ziua,

Am fost astazi la IPJ Brasov si se pare ca permisul nu a ajuns de la Buzau, desi de la Buzau se pare ca a fost trimis vineri, 24 iulie. Nici nu vreau sa stiu cu ce porumbei calatori sunt trimise. In fine, mi s-a dat macar o dovada de 10 zile in asteptarea sosirii permisului.

Acum, eu am infatisare pe 17 septembrie si as dori un sfat : e mai bine sa iau un avocat din Buzau pentru proces sau nu are rost ?

- stie cineva un avocat din Buzau sau imprejurimi specializat in astfel de cazuri ?
- in cazul (putin probabil) in care voi pierde, cat ar fi taxele de judecata ?

Reiau motivele pentru care sunt atat de increzator :
- camera cu care am fost filmat sigur nu este omologata, fiind un HandyCam mic
- mi-au gresit pe PV numarul de buletin (e din 5 cifre in loc de 6)
- nu am trecut pe rosu ci pe galben, dar evident, e foarte interpretabil.

Merci frumos pentru sfaturi.
Buna ziua,

Revin cu un subiect care cu siguranta este aplicabil la multe dintre topicurile in curs.
In urma plangerii pe care am facut-o, am primit in calitate de petent o citatie pentru a ma prezenta la proces la Judecatoria Buzau in data de 17 septembrie.
Stiind de protestul in curs, am sunat la Judecatorie de unde mi s-a spus evident ca nu se judeca nimic si ca dupa terminarea protestului toate citatiile vor fi reprogramate.
Nu am in schimb nicio dovada cum ca nu ma voi prezenta din cauza protestului si nu vreau sa se considere ca si cum nu am vrut sa ma prezint.

Intrebarea mea este : am nevoie de o astfel de dovada sau acest gen de cazuri poate fi considerat gen "forta majora" si implicit infatisarile se reprogrameaza ?
Cum ar trebui sa procedez ?

Va multumesc.
imi pare rau sa-ti spun dar si eu am avut o situatie ca tn am trecut p rosu si nu aveau martori nik..nici filmare si tot am pierdut in instanta
am patit si eu la fel...deci "in law we trust"...s-o creada mutu pe asta!!! e nevoie mare de bani la buget si tot de la noi vor sa ii ia!!! mult noroc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis auto halfman halfman Buna ziua, Saptamana trecuta ma aflam in Bacau si intr o intersectie am fortat culoarea galben spre rosu a unui semafor.Spre ghinionul meu,era un echipaj de ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis auto nicolaeana1980 nicolaeana1980 Buna. Ma numesc Ana si pe 05.07 am fost oprita de politie in intersectia Dorobanti cu Charles de Gaulle pt ca am \"fortat galbenul\". Nu am semnat procesul ... (vezi toată discuția)
Bună seara, îmi puteți da informații despre cum pot contesta ... Bogdan 71 Bogdan 71 Bună seara, îmi puteți da informații despre cum pot contesta reținerea permisului de conducere pentru o pretinsă depășire pe linie continuă? Nu am ... (vezi toată discuția)